Geert en Ilse van Tuil verruilen de alcoholdampen in hun café-restaurant tijdelijk door de geur van schoenleer. Foto: PR

Geert en Ilse van Tuil verruilen de alcoholdampen in hun café-restaurant tijdelijk door de geur van schoenleer. Foto: PR

Geert en Ilse van Tuil gaan schoenen verkopen

'Schoenmaker blijf bij je leest': nou, deze kastelein even niet!’

Door Jan Hendriksen

RUURLO – Geert en Ilse van Tuil en het team van café-restaurant-zalen De Keizerskroon zijn er helemaal klaar mee om hun pand nog langer leeg te hebben staan nu de horeca in verband met corona de deuren nog gesloten moeten houden. “We willen graag weer wat bedrijvigheid in ons totaal uitgestorven café en restaurant”, zo laat kastelein Geert weten.

Geert en Ilse van Tuil hebben daarvoor een plan bedacht. In een mum van tijd was alles rond. In samenwerking met Hermans Schoenenmode uit Hengelo (G) gaan Geert en Ilse namelijk schoenen verkopen in een zogenaamde ‘pop-up winkel’. De ‘winkel’ is vanaf donderdag 19 november wekelijks van donderdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur geopend. Waarom schoenen verkopen? Geert: “Nou, Ilse is dan nu wel kasteleinsvrouw, maar als kleindochter van Schoenmaker Banda uit Doesburg is die ‘schoenen-tic’ altijd blijven hangen. De alcoholdampen worden nu dus tijdelijk vervangen door de geur van schoenleer.” Samen met Hermans Schoenmode uit Hengelo (G), die ook een vestiging heeft in Groenlo, worden in het café-restaurant gnu dus schoenen verkocht. Ruurloër Maik Meulenveld van Handelsonderneming Meulenveld In- en Verkoop heeft diverse oude Franse kasten als aankleding in het ‘Voorhuis’ geplaatst zodat hierin de schoenen mooi en creatief uitgestald kunnen worden. “Het is gewoon prachtig dat zowel Hermans Schoenmode als Meulenveld zo enthousiast waren en spontaan hun medewerking aan ons idee wilden verlenen. Het initiatief is een tijdelijke overbrugging voor ons bedrijf. Tijdens de schoenenverkoop gaan we gewoon door met onze afhaalmaaltijden. En niet te vergeten met onze huisgemaakte salades en puddingen voor Kerstmis en Oud en Nieuw.”, zo laat Geert enthousiast weten. Hopelijk kunnen Geert en Ilse van Tuil en hun team als het Covid-19-virus verdreven is weer gewoon de café-, restaurant- en zaalactiviteiten aan de Dorpsstraat voortzetten zoals voor de corona uitbraak. Want dat is uiteindelijk toch hun grote passie.

De Tapperij
De Keizerskroon is niet de enigste horeca in Ruurlo die een alternatief heeft bedacht nu de horeca nog voor onbepaalde tijd wegens de corona maatregelen gesloten blijft. Ook Hans Ribbers van café-restaurant De Tapperij aan het Julianaplein heeft zijn cafégedeelte als ‘winkel’ ingericht. Hier kan men op een veilige manier ingrediënten halen voor een gezellig avondje thuis. Ook kan men een borrelbox of sinterklaaspakket bestellen als men collega's, zakenrelaties, familie, vrienden of kennissen eens wil verrassen met een leuk cadeau dat gewoon door de brievenbus past.