Kerkenactie kerstpakketten Berkelland komt op gang

Kerkenactie kerstpakketten Berkelland komt op gang

BERKELLAND - Bij de kerstactie van de stichting Kerstactie Kerken Berkelland staat voor iedereen die een pakket heeft aangevraagd er eentje klaar. Vanwege het coronavirus geeft het initiatief van de gezamenlijke kerken in de gemeente Berkelland elke aanmelder een tijdstip waarin hij/zij wordt verwacht op de afhaallocatie. Op die manier zorgt men voor spreiding van de toeloop. Dit is één van de maatregelen die men heeft genomen voor een veilige uitgifte. Al de maatregelen staan op de website.

Het belang van er op tijd bij zijn wordt nu ook opgepikt door de gemeente Berkelland. Volgens de gemeente heeft 12,5 procent van de huishoudens problematische schulden. Veel mensen vinden het moeilijk om hulp te zoeken voor hun geldzorgen, uit schaamte of trots. Een kleine schuld kan echter uitgroeien tot een groot probleem dat het leven beheerst. Om dat allemaal voor te zijn neemt de gemeente Berkelland vanaf volgend jaar actief contact op met inwoners met een betalingsachterstand bij de woningcorporatie, het energiebedrijf, de zorgverzekering of de Belastingdienst. Door een wetswijziging kunnen gemeenten die informatie dan inzien.
De Stichting Kerstactie Kerken Berkelland hoopt ook dit jaar weer op financiële steun om de uitgifte van kerstpakketten mogelijk te maken. De waarde van een pakket voor een alleenstaande is 35 euro en voor een gezin 45 euro. Een bijdrage is welkom op IBAN NL24 RABO 0135 6533 47 t.n.v. Stichting Kerstactie Kerken Berkelland.


www.kerstactieberkel
land.nl