Write for Rights in Berkelland

BERKELLAND - Ieder jaar organiseert Amnesty International, in het kader van 10 december, de dag van de rechten van de mens, een grote schrijfactie tegen onrecht, Write for Rights. Ook in Berkelland wordt geschreven.

Overal waar onrecht heerst en mensen onderdrukt worden komt Amnesty wereldwijd in actie. Het werk van Amnesty beschermt en versterkt mensen, van het afschaffen van de doodstraf tot het opkomen van de vrijheid van meningsuiting, het beschermen van rechten van migranten en vluchtelingen tot het strijden tegen politiek geweld en vervolging. Ook dit jaar doet Amnesty International Berkelland weer mee aan de actie Write for Rights, want het schrijven van brieven kan wereldwijd levens veranderen. Helaas kan het schrijven vanwege corona zeer waarschijnlijk niet zoals andere jaren in de Oude Matheus, maar natuurlijk kan iedereen ook door thuis te schrijven z'n steentje bijdragen.

Via info@berkelland.amnesty.nl kan iedereen een pakket bestellen, dat wordt gebracht in de week van 30 november. Het pakket bestaat uit 10 brieven met het verzoek om deze, of een deel ervan, handmatig over te schrijven. Ook zitten er blanco kaarten in waarop getekend of geplakt kan worden voor de mensen voor wie wordt geschreven.

Voor Neede en Borculo zoekt Amnesty nog werkgroepleden. Wie interesse heeft om meer te doen dan alleen het schrijven van brieven of het zetten van een handtekening, is welkom om zich te melden via info@berkelland.amnesty.nl.