Bob Ross, Mountain Summit circa 1987 (niet uit de tv-show). Collectie Tiqets (NL). Beeld:: Bob Ross Inc. Foto Peter Cox.

Bob Ross, Mountain Summit circa 1987 (niet uit de tv-show). Collectie Tiqets (NL). Beeld:: Bob Ross Inc. Foto Peter Cox.

peter cox

Opening unieke Bob Ross-expositie in Gorssel uitgesteld

GORSSEL – Iedereen die zich had verheugd op de Bob Ross-expositie happy painting in Museum MORE in Gorssel moet langer geduld hebben. Door de aangescherpte coronamaatregelen zijn alle musea tot minimaal 19 november niet toegankelijk voor publiek.

Dit betekent dat de voor zondag 8 november geplande opening van de unieke tentoonstelling – het is wereldwijd voor het eerst dat een museum een solo-expositie aan de in 1995 overleden tv-schilder Bob Ross wijdt - tot nader order is uitgesteld. Het is ook onbekend wanneer de online-ticketverkoop begint.

De circa veertig Bob Ross-originals staan op gestileerde schilderezels opgesteld in één van de zeven zalen van Museum MORE. Het idyllische werk van Ross met zijn ‘fluffy clouds’, ‘almighty mountains’ and ‘happy little trees’ staat in schril contrast met de grimmige realiteit: de wereldwijde pandemie als gevolg van de COVID-19-uitbraak.

Bij leven maakte Ross tienduizenden schilderijen waarvan ruim duizend in het door vele miljoenen fans bekeken tv-programma The Joy of Painting. Liefst 31 series van elk dertien afleveringen maakte de iconische persoonlijkheid onder het motto ‘Let’s have some fun’. Op z’n vroegst over twee weken kunnen fans in Museum MORE hun hart ophalen en zich tijdelijk in een utopische wereld wanen.