Telefonisch spreekuur voor vragen over het OV

ACHTERHOEK - Iedere 55-plusser met vragen over reizen met het OV kan nu gebruik maken van het telefonisch spreekuur. OV-ambassadeurs geven antwoord op ieders vragen over het gebruik van het OV.

Reizen met het openbaar vervoer is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Provincies Gelderland, Flevoland en Overijssel vinden het belangrijk dat iedereen met het openbaar vervoer veilig en gemakkelijk kan reizen. Daarom geven OV-ambassadeurs, vrijwilligers en zelf ook op leeftijd, uitleg over reizen met trein en bus.
De maandelijkse inloopspreekuren voor 55-plussers die meer willen weten over reizen met het openbaar vervoer, zijn helaas tot nader orde geannuleerd. De coronamaatregelen laten het niet toe. Met vragen over het gebruik van het OV kan men wel terecht tijdens het telefonisch spreekuur.
Wie wil weten hoe een OV-chipkaart is aan te vragen of hoe de 40% korting voor samen reizen werkt, of over de coronamaatregelen in het OV, over verlenging van abonnement en keuzedagen of wie (onverwacht) noodgedwongen afhankelijk van OV werd maar nog niet weet hoe het werkt, kan bellen met een OV-ambassadeur tijdens het telefonisch spreekuur. Dat kan dagelijks van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur via tel. 038-303 70 10.