Faye van der Kooij  in het midden, met klasgenoten en een afvaardiging van Lions. Foto: Arjen Dieperink

Faye van der Kooij  in het midden, met klasgenoten en een afvaardiging van Lions. Foto: Arjen Dieperink

Arjen Dieperink

Faye van der Kooij krijgt prijs voor vredesposter

REGIO - Faye van der Kooij, leerling van CBS De Rank in Lochem heeft de eerste prijs gewonnen in een posterwedstrijd die is uitgeschreven door de Lions Lochem en omgeving. Haar tekening werd uitgekozen uit de winnaars van de negen deelnemende scholen uit het gebied van de Lions Lochem-Berkelland west.

Deze Lions-afdeling nam voor de derde keer deel aan de ‘The Peace Poster Achievement Award’. Drie jaar geleden deden er vier scholen mee, vorig jaar waren het er elf en dit jaar zonden negen scholen posters in. Het onderwerp voor dit jaar was ‘Peace through service’: elkaar helpen geeft vrede.
De juryleden Agnes Oolthuis, Esther de Heer en Hermine van der Does kregen 153 tekeningen voorgelegd ter beoordeling. Per school zochten zij daar een winnaar uit, en uit die negen fraaie posters koos de Lions hun favoriet.
De negen prijswinnaars zijn: Milou Kamsteeg, RK Basisschool St Joseph Lochem; Doris Dieperink, OBS De Vennegotte Lochem; Stijn Bruinsveld, OBS Nettelhorst Lochem; Faye van der Kooij, CBS de Rank Lochem; Sedra Dahal, OBS Noord Borculo; Lara Broshuis, Dalton Sint Joris Borculo; Evelyne Overbeek, CBS Wonderwijs Ruurlo; Inte Smeerdijk, OBS Kerst Zwartschool Ruurlo en Jill Geelen, OBS De Driesprong Ruurlo.
De coronacrisis verhinderde dat groots kon worden uitgepakt met de prijsuitreiking. Afgelopen maandagmiddag werd de elfjarige Faye in het bijzijn van haar ouders in het zonnetje gezet door de president van de Lions Lochem-Berkelland west, Gerrit te Rietstap. Ze kreeg een tafel-schildersezel met doek en penselen, beschikbaar gesteld door fa. Schepping.
“Faye van der Kooij werd door onze club gekozen als overall winnaar van deze wedstrijd in onze regio. Dat is een extra prijs die wij zelf bepalen en geven. Maar de posters van alle negen winnaars gaan door naar de districtscompetitie“, vertelde woordvoerder Andries Forger. Uit al die districtswinnaars komt uiteindelijk een landelijke winnaar. Deze poster wordt vervolgens naar de Verenigde Naties gestuurd, om mee te dingen naar de wereldwijde eerste prijs.