10.000 euro van Oranjefonds voor De Koppel

BORCULO - Het bestuur van de Stichting Wijkgebouw De Koppel in Borculo wil de erg verouderde keuken vervangen. Daartoe zijn de nodige offertes opgevraagd en uren zelfwerkzaamheid door vrijwilligers berekend om een investeringsplan te kunnen maken. Daarmee zijn fondsen benaderd om aan het voor deze investering benodigde bedrag te komen. Van de volgende fondsen zijn donaties ontvangen: 5.000 euro van het door de Gemeente Berkelland geïnitieerde Berkellands Naoberfonds, 10.000 euro van het uit de vroegere SCAI Borculo ontstane Fonds 2013, 2.500 euro van het uit de vroegere Bondsspaarbanken ontstane Fonds 1819 en 10.000 euro van het landelijk bekende Oranje Fonds.

Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranjefonds.

Inmiddels is de oude keuken gesloopt, en is Marboma bezig met de installatie van de nieuwe keuken. Als deze werkzaamheden afgerond zijn, beschikt Wijkgebouw De Koppel over een moderne en uitstekend uitgeruste keuken met onder andere een supersnelle vaatwasser, waarvan de huurders en gebruikers van het gebouw vele jaren gebruik kunnen maken.