De Wecycle-puzzel. Foto: PR

De Wecycle-puzzel. Foto: PR

E-waste recyclen met kans op gratis puzzel bij de milieustraat

BERKELLAND - Gemeente Berkelland doet mee aan de Nationale Recycleweek (12 tot 18 oktober). Snelle inleveraars van afgedankte apparaten en lampen (e-waste) ontvangen bij de gemeentelijke milieustraat een gratis Wecycle Recycle puzzel (500 stukjes), maar wees er snel bij want op=op.

Wie denkt dat een apparaat nog een tweede leven verdienst, kan terecht bij de kringloopwinkel. Op watismijnapparaatwaard.nl staan nog meer mogelijkheden om je apparaat een tweede leven te geven of toch in te leveren voor recycling.

De gemeente werkt al jaren samen met Wecycle. Inwoners kunnen er daarom zeker zijn dat alle oude elektrische apparaten en energiezuinige lampen die ze inleveren op de milieustraat, optimaal worden gerecycled via Wecycle. Door recycling van e-waste blijven grondstoffen behouden, komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht en wordt de uitstoot van CO2 vermeden.
Wecycle voert de regie over de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen, kortweg e-waste. Via een landelijk dekkend inzamelnetwerk van 13.000 punten kunnen consumenten en professionals e-waste gratis inleveren.