‘Maak je eigen ballade en instrument’ bij BIEBlab Kunstwijs

RUURLO/EIBERGEN - Op woensdag 21 oktober (Ruurlo) en woensdag 28 oktober (Eibergen) staat het BIEBlab in het teken van het maken van het maken van een ballade én een instrument. In beide vestigingen vindt deze activiteit plaats van 15.30-17.30 uur. De Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert het BIEBlab in de vestigingen Ruurlo en Eibergen, speciaal voor kinderen uit groep 5 tot en met 8. Aanmelden kan op de site (www.oostachterhoek.nl/BIEBlab). Deelnamekosten: 2,50 euro; wees er snel bij, want er is plek voor 10 deelnemers per bijeenkomst.

In de middeleeuwen werden heel veel verhalen verteld, soms zelfs in een lied. Een ballade is zo’n lied die bestaat uit verschillende delen (coupletten), waarin de gebeurtenissen verteld worden. De verhalen uit de middeleeuwen gingen vaak over de gebeurtenissen van de mensen van adel, gingen over dood, wraak en mythen. Deze verhalen eindigden vaak heel tragisch, geen goed eind dus. Als jij een ballade zou schrijven, hoe zou jouw ballade er dan uitzien? Wordt het dan een droevig verhaal of juist een heel vrolijk verhaal? Heeft jouw ballade wel een happy end? Zou je er ook een lied van kunnen maken? Hoe zou jouw ballade klinken als je er muziek bij maakt met je eigen gemaakte instrument? Kom meedoen!

Samenwerking
Twee keer per maand worden er in de twee vestigingen activiteiten in het kader van BIEBlab Kunstwijs georganiseerd. In Ruurlo is dat op de eerste en derde woensdag van de maand, in Eibergen op de tweede en vierde woensdag in de maand. De ene keer verzorgt 'Muziek en Kunstwijs' het programma, de andere keer is de Bibliotheek Oost-Achterhoek verantwoordelijk voor de invulling van de dag. Natuurlijk houden we ons bij deze activiteit aan de voorschriften voor wat betreft het voorkomen van de verspreiding van corona.