Kort

Speculaasactie Sophia’s Lust moet anders

RUURLO - Normaal gesproken komen de leden van Koninklijke Muziekvereniging Sophia's Lust Ruurlo in november bij iedereen in Ruurlo aan de deur om speculaas te verkopen. Dit jaar wordt de actie echter in een andere vorm gegoten in verband met het coronavirus. De leden van de muziekvereniging verkopen de speculaas dit jaar via vrienden, familie en buren. De meeste Ruurloërs kennen vast wel iemand die lid is van Sophia's Lust. Neem contact met hem of haar op en bestel speculaas. Tevens is het mogelijk om dat te doen via de website van de vereniging en ook kan telefonisch worden besteld bij Petra Welmerink, tel. 06 51921803. Eén pak speculaas kost drie euro, twee pakken kosten vijf euro en vier pakken kosten tien euro. Een pak speculaas bestaat uit drie plakken. De bestelde speculaas wordt 28 november door de leden aan huis bezorgd. Tot en met 29 oktober kunnen bestellingen worden gedaan. Sophia's Lust hoopt op een mooie bijdrage voor de kas, want in deze tijden kunnen de muzikanten alle steun goed gebruiken.


www.sophiaslust.nl


Geen collectebus, maar flyer

RUURLO - De organisatoren van de inhaalcollecte van ReumaNederland, de Hartstichting en het Longfonds hebben besloten niet met bussen te collecteren. Dit in verband met het sterk oplopende aantal coronabesmettingen in Berkelland. In plaats daarvan krijgen de inwoners van Ruurlo een kaartje in de bus met daarop de mogelijkheden om toch te kunnen bijdragen aan deze collecte.


Ledenvergadering VV Ruurlo via internet

RUURLO - De jaarlijkse algemene ledenvergadering van voetbalvereniging Ruurlo, op maandag 19 oktober, vindt dit jaar plaats via internet. Wie niet voldoende digitaal onderlegd is mag naar de kantine op sportpark ‘t Rikkelder komen, maar daar is slechts plaats voor 25 personen. Leden moeten zich aanmelden voor de vergadering via secretaris@vvruurlo.nl.


Teststraat in Winterswijk

WINTERSWIJK - In Winterswijk komt een coronateststraat. De locatie is nog niet bekend. Een woordvoerder van GGD Noord-Oost Gelderland laat weten dat gezocht wordt naar een passende locatie. Wanneer de teststraat geopend moet worden is ook onzeker, maar gehoopt en gestreefd wordt voor 1 november. Tot die tijd moeten Achterhoekers met klachten naar een van de andere teststraten. Dichtstbijzijnde teststraten zijn die in Zelhem of Zutphen. Verder is en Enschede een testlocatie.