Zwolle wint ook tweede klootschietronde

RUURLO/LOCHEM - Het eerste mannenteam van klootschietvereniging Zwolle uit Groenlo heeft tijdens de tweede competitie ronde in de Achterhoekse Klootschieters Federatie (AKF) een goede score neergezet op het parkoers van Klein Dochteren uit de gelijknamige buurtschap bij Lochem. De Achterhoekse kampioen van vorig seizoen rekende in een directe confrontatie af met ’t Broek uit Ruurlo. Vorige week wist ‘t Broek tijdens de eerste landelijke straatwedstrijd nog iedereen te verrassen door Zwolle en de rest te kloppen.

De omstandigheden waren met motregen en wat wind iets minder dan in de eerste omloop. Koploper Zwolle maakte geen fouten en werd met vijftig schoten eerste met drie schoten minder dan ’t Broek. ’t Broek 2 was de verrassing van de dag door met 56 schoten als derde te eindigen. Gastheer Klein Dochteren had net als ’t Broek 2 56 schoten en nam bezit van de vierde plaats. Onderlingen (Haarlo) werd ditmaal vijfde met 57 schoten. Een zelfde score had zowel Respelhoek (Geesteren) als Respelhoek 2 die de zesde en zevende plaats bezetten. Eibergen en Zwolle 2 hadden beiden 58 schoten nodig voor het al vele jaren in gebruik zijnde parkoers nabij clubgebouw De Bethel. Hekkensluiter was ditmaal Zwolle 3 met 59 schoten. In het tussenklassement staat Zwolle aan kop, op zes schoten gevolgd door ’t Broek. De derde plaats wordt bezet door Respelhoek dat een schot achter ’t Broek staat. ’t Broek 2 staat vijfde, vier schoten voor Onderlingen dat de zesde plaats bezet. Eibergen volgt op de zevende plaats.

Tweede klasse
In de tweede klasse was de dagwinst voor thuisploeg Klein Dochteren 2. Dit team noteerde een prima score van zestig schoten. Heksenkring (Barchem) presteerde duidelijk beter dan tijdens de eerste competitie en werd keurig derde met 61 schoten. Dijkhoek (Borculo) was met 63 schoten goed op dreef. De Mölle (Exel) werd met 69 schoten achtste. In het tussenklassement staat Dijkhoek vierde en De Heksenkring staat zesde. De Mölle is opgeschoven naar de achtste plaats. Op zaterdag 17 oktober is KV Warnsveld, dat sinds vorig seizoen weer bij de Achterhoekse Klootschieters Federatie (AKF) is aangesloten, gastheer van de derde AKF competitieronde.