Trio Patey. Foto: Milagro Elstak
Trio Patey. Foto: Milagro Elstak

Concert van Trio Patey

RUURLO - Op zaterdag 10 oktober houdt KunstKring Ruurlo met ‘Trio Patey’ het eerste concert van dit seizoen in de theaterzaal van het Kulturhus.

De drie musici Olivier Patey (klarinet) Joris van den Berg (cello) en Martijn Willers (piano) hebben hun hart verpand aan kamermuziek. In 2019 kwamen zij dan ook op het idee om samen enkele van de mooiste werken voor klarinet, cello en piano ten gehore te brengen met als resultaat een tournee in seizoen 20/21. Zij kenden elkaar al onder andere via. het Koninklijk Concertgebouworkest. Olivier Patey en Joris van den Berg maken deel uit van dit orkest. Martijn Willers speelt regelmatig kamermuziek met leden van het orkest, zoals recent in Parijs, Luxemburg en Wenen, en in educatieve projecten als 'Carnaval des Animaux'.

Beethoven en Brahms
Klarinet, cello en piano vormen een combinatie, die je in de klassieke muziekliteratuur niet vaak tegenkomt. Voor deze musici was de prachtige variëteit aan klankkleuren dé aanleiding om hun trio op te richten. Daarmee zijn zij in goed gezelschap. Want hoewel er maar weinig werken gecomponeerd zijn voor deze combinatie, schreven juist de onvolprezen componisten Beethoven en Brahms wél een stuk voor deze samenstelling.

Naast deze speciaal voor deze trio-combinatie geschreven werken brengt Trio Patey ook één van Beethovens vijf cellosonates en één van de twee klarinetsonates van Brahms. Het is bekend dat Brahms een groot fan was van Beethoven en sterk door hem is beïnvloed. Vier stuk voor stuk geniale stukken van twee van hun lievelingscomponisten, van wie de één door de ander is geïnspireerd. Dat maakt dit voor deze musici het ideale programma.

RIVM-maatregelen
Bij alle activiteiten houdt de KunstKring zich aan de richtlijnen van het RIVM. Dat wordt ook verwacht van deelnemers en bezoekers. Bij de inrichting van de theaterzaal wordt er bijvoorbeeld rekening gehouden met anderhalve meter afstand tussen bezoekers van verschillende huishoudens.
Meer informatie is te vinden op de website van de KunstKring Ruurlo.


www.kunstkringruurlo.nl