Foto: PR KunstKring Ruurlo
Foto: PR KunstKring Ruurlo

Zes cursussen van start bij KunstKring Ruurlo

RUURLO - De KunstKring Ruurlo begint in het nieuwe seizoen flink op stoom te komen, zeker als het om de cursussen gaat. In de eerste weken van oktober starten er niet minder dan zes.

De docenten van de KunstKring staan bij deelnemers uit voorgaande jaren bekend om hun passie, kennis en ervaring. Vaak keren enthousiaste deelnemers dan ook terug voor een vervolg, maar er blijft altijd ruimte voor nieuwe cursisten. Voor de volgende groepen zijn er nog plekken vrij, waarvan een aantal cursussen een gecombineerd aanbod heeft voor zowel beginners als gevorderden. Dit geldt voor ‘patchwork/quilten’ door Marianne van den Ent, en ‘schilderen met olieverf’ aangeboden door Peter-Frans de Graaf. Docente Françoise Martens begeleidt een aparte cursusgroep ‘tekenen’ voor beginners en één voor gevorderden. Specifiek gericht op gevorderden is de cursus ‘fotograferen’ onder begeleiding van docent Henk Viscaal. Corona maatregelen De cursussen worden gegeven in het atelier van de Kunstkring op de eerste verdieping van het Kulturhus in Ruurlo. De inrichting van het atelier is dusdanig aangepast, dat de cursussen in een veilige omgeving met voldoende afstand tot de docent en de deelnemers worden gegeven. Ook het aantal deelnemers is volgens een corona-protocol geregeld.
Alternatief
Vanwege de RIVM-maatregelen is er voor de cursus ‘beeldhouwen’ meer ruimte nodig dan in het atelier van de KunstKring beschikbaar is. Daarom is er een alternatieve locatie gezocht en gevonden. Deze cursus vindt dus niet plaats in het Kulturhus, maar op Maandagweg 3, Vorden.

RABO Clubsupport
De Rabobank Noord-Oost Achterhoek houdt weer een actie ten gunste van verenigingen in de Achterhoek. Rekeninghouders van de Rabobank in deze regio kunnen vanaf 5 oktober ook stemmen uitbrengen op KunstKring Ruurlo en hiermee bijzondere projecten ondersteunen.Programmakrant Bij diverse VVV’s en bibliotheken in de regio kan men de Programmakrant van de KunstKring met het complete overzicht van concerten, lezingen, excursies en cursussen in 2020-2021 afhalen. Ook is de programmakrant te downloaden via de website.


www.kunstkringruurlo.nl