Gezellig bridgen bij Bridgeclub De Muralt. Foto: PR
Gezellig bridgen bij Bridgeclub De Muralt. Foto: PR

Bridgeclub De Muralt start nieuw seizoen

BORCULO - Op 3 september gaat bij de Borculose bridgeclub De Muralt het nieuwe seizoen van start. Vanwege de uitbraak van het corona-virus moest eerder dit jaar het vorige seizoen voortijdig worden afgebroken. Maar met een iets andere opzet en véél aandacht voor het naleven van de voorzorgsmaatregelen kan het fysiek bridgen toch gewoon weer beginnen.

Er wordt de komende maanden gespeeld in twee sessies. Een deel van de leden speelt op donderdagmiddag, terwijl een ander deel van de leden op de donderdagavond de bridgekaarten oppakt. Vanwege de beschikbare ruimte wordt gespeeld in een andere locatie dan voorheen. Uitgeweken wordt naar Berkel Palace. De zaal daar is groot genoeg om grote bridgetafels op ruime afstand van elkaar te plaatsen. En door binnen de zaal ook nog een looproute met eenrichtingsverkeer in te stellen wordt het eenvoudig om de voorgeschreven anderhalve meter afstand te bewaren. Aangevuld met een uitgebreid hygiëneprotocol wordt ruimschoots voldaan aan de richtlijnen van het RIVM.

Cursus
In het verlengde van de veilige start van het nieuwe bridgeseizoen organiseert de bridgeclub vanaf begin oktober ook weer een cursus voor mensen die willen leren bridgen of die het bridgen weer willen oppakken. Ook hierbij is er uiteraard dezelfde aandacht voor de corona-maatregelen. Met subsidie van de gemeente Berkelland en in samenwerking met BD Eibergen biedt de bridgeclub twaalf lessen aan voor 40 euro, inclusief cursusboek. En wie na de cursus besluit lid te worden van De Muralt krijgt de helft van het cursusgeld terug.
De wekelijkse lessen zijn op donderdagavond in Berkel Palace, van 19.30 tot 22:00 uur. Er is geen kaartervaring voor nodig. De enthousiaste en gediplomeerde bridgedocent helpt iedereen snel op weg. Vanaf les 1 wordt er meteen gespeeld en na elke les krijgen de cursisten een verslag en de gespeelde spellen toegestuurd.
Bridge is uitermate geschikt om geestelijk actief te zijn en te blijven. Er wordt een beroep gedaan op geheugen en spelinzicht. Bovendien geeft het veel voldoening wanneer een geboden spel punten scoort. Elk spel vormt zo een nieuwe uitdaging. Daarnaast is het sociale aspect van bridgen groot: je speelt met een partner tegen twee tegenspelers. Vaak gebeurt dat thuis in de huiskamer, maar ook de bridgeclub geeft veel sociale contacten en gezelligheid.
Voor iedereen een goede reden om nu bridgen te leren, vooral met zo’n bijzonder eenmalig cursusaanbod. Opgave vóór 15 september bij Henny Mulder (tel. 06-53424911) of bij Nees Huijgen (tel. 0545-287901). Zij zijn ook beschikbaar voor informatie over de cursus. Die is tevens te vinden op de website van de bridgeclub.


www.bridgeclubdemuralt.nl