Kandidaten gezocht voor 'Groen Lintje'

BORCULO - GroenLinks Berkelland zoekt kandidaten voor het ‘Groene Lintje’. Een onderscheiding van de politieke partij voor mensen of organisaties uit Berkelland die het afgelopen jaar iets bijzonders voor het milieu hebben gedaan.

Vorig jaar reikte de fractie van GroenLinks Berkelland voor de eerste keer een Groen Lintje uit, aan Jaap de Boer. Hij had in Berkelland maar ook voor de rest van Nederland een app geïntroduceerd waarop mensen konden aangeven op welke route zij regelmatig zwerfvuil verzamelen. Die app werd een groot succes.
Ook dit jaar gaat GroenLinks het lintje uitreiken. De fractie is blij met duurzame projecten en ideeën en wil de initiatiefnemers graag bedanken en in het zonnetje zetten. Vandaar de oproep om nominaties: "Ken je iemand of een organisatie, die actief is op het gebied van duurzaamheid? Iemand die een blijk van waardering kan gebruiken? Iemand die anderen enthousiast heeft gemaakt? Iemand die tegen de stroom in roeit? Nomineer diegene dan". GroenLinks vraagt om een korte motivatie waarom die persoon of organisatie in aanmerking moet komen. De nominaties kunnen vóór 1 oktober via e-mail naar Jan Lenselink: j.lensenlink@gemeenteberkelland.nl .
De lijst met mogelijkheden is eindeloos, maar GroenLinks hanteert wel enkele criteria. Zo moet de persoon of organisatie wonen of actief zijn in Berkelland, bijdragen aan een beter milieu, een groenere wereld of een duurzamer toekomst en anderen enthousiast maken of inspireren om mee te doen.