Elke zaterdag wordt er vanaf 7.45 uur in groepsverband gewandeld vanaf Kasteel Huize Ruurlo. Foto: PR
Elke zaterdag wordt er vanaf 7.45 uur in groepsverband gewandeld vanaf Kasteel Huize Ruurlo. Foto: PR

Ruurlo aan de wandel

RUURLO - Voor Ruurlose liefhebbers van wandelen in groepsverband bestaan er twee mogelijkheden. Sinds kort kan er op initiatief van de Sport Federatie Berkelland op maandagmorgen worden gewandeld vanaf sportpark ‘t Rikkelder van voetbalvereniging Ruurlo. Maar niet iedereen kan dan. Voor hen is er een goed alternatief, op de vroege zaterdagmorgen. Deze groep, die overigens al een paar jaar bestaat, start om 7.45 uur vanaf de parkeerplaats van Kasteel Huize Ruurlo.

Door Jan Hendriksen

In het verleden was Gerlande Gude van Aerobic Dance Centre Ruurlo al eens begonnen met een wandelgroep op de vroege zaterdagmorgen. Maar sinds een jaar of twee opereert deze wandelgroep op persoonlijke titel. “De groep was niet voldoende groot meer om dit onderdeel te blijven van Gerlande Gudes centrum. Daarom heb ik met een aantal andere wandelaars destijds de groep overgenomen”, zegt Ab Hamer namens het zaterdagse gezelschap dat momenteel uit acht personen bestaat.
De groep loopt gemiddeld op de vroege zaterdagmorgen vijf kilometer en kiest als route veelal het bosgebied van Boswachterij Ruurlo. Ab Hamer: “Bij uitstek een omgeving waar men prachtig kan wandelen. We willen graag nog enkele nieuwe deelnemers aan de groep toevoegen. Daarvoor is alle ruimte. Diegenen die bijvoorbeeld op maandagmorgen niet kunnen, zijn van harte welkom bij ons.”
Wie belangstelling heeft om mee te wandelen met deze zaterdagmorgengroep kan contact op nemen met Ab Hamer, tel. 06 53902338 of via het e-mailadres hamer.polman@gmail.com.