Dolf en Louise Bierhuizen. Foto: Rob Stevens
Dolf en Louise Bierhuizen. Foto: Rob Stevens

Bezoek ateliers in Borculo en Geesteren

BORCULO/GEESTEREN - Dolf Bierhuizen vindt dat er niet veel gebeurt op het gebied van kunst in Borculo. Terwijl Borculo en het naburige Geesteren toch een groot aantal ateliers heeft. Een mooie aanleiding voor het organiseren van een kunstroute. Het weekend van 12 en 13 september is de eerste editie van de Open Atelier Route.

Door Rob Stevens

Dolf Bierhuizen over de Open Atelier Route: “Zeven ateliers doen het tweede weekend van september mee. De route langs de verschillende ateliers in Borculo en Geesteren is maar een kilometer of vijf. Goed te doen met de fiets of zelfs wandelend. Maar met de auto kan dat natuurlijk ook. De kunstenaars zijn dat weekend zelf aanwezig in hun atelier. Dus er is ook gelegenheid om over hun werken van gedachten te wisselen. In sommige ateliers zijn ook werken te zien van gastkunstenaars uit de buurt. In Geesteren aan de Molenweg zijn zo zelfs de werken van vier kunstenaars te bewonderen."De helft van de deelnemendere kunstenaars is professioneel met kunst bezig. Op een aantal ateliers zijn echtparen werkzaam. Dolf zelf houdt zich met de vormgeving van hout bezig. Zijn vrouw Louise maakt keramische sculpturen. Een aantal van hun werken staan opgesteld tussen het groen in hun tuin. De tuin van Louise en Dolf is ook te bewonderen in het kader van het jaarlijkse open tuinen weekend van het tijdschrift ‘Groei & Bloei’. En nu dus ook tijdens de Open Atelier Route. Het weekend in september zijn in Borculo en Geesteren diverse vormen van kunst te zien, zoals: realistische schilderkunst, beeldende kunst, keramische werken, keramagiek, kombucha, etc..Kunstmarkten vindt Bierhuizen vaak te groot. Zeker in deze Coronatijd. Er is dan nauwelijks gelegenheid met de kunstenaars in gesprek te komen. Hij denkt dat de kunstroute langs de ateliers beter aanslaat. En voor de kunstenaars is het ook leuk om met kijkers in contact te komen. Kunst maken is volgens Bierhuizen toch al vaak een solistisch geburen.Wie de Open Atelier Route wil doen kan bij Bierhuizen terecht voor de route en de adressen van de deelnemende ateliers. Zijn telefoonnummer is 0636285807. Bij alle ateliers liggen deze gegevens overigens ook. Iedereen is vrij om zelf een eigen route over één of twee dagen samen te stellen.
Geesteren, vier locaties: Nettelhorsterweg 34, Stoffersweg 8, Keistraat 13, Molenweg 2; Borculo: drie locaties: Haarloseweg 6, Groenloseweg 10, Platvoetsdijk 3.