Kort

Duiven Jan Ras en Jan Meulenveld winnen vluchten PV Roderlo

RUURLO – De leden van postduivenvereniging Roderlo hebben met hun duiven het afgelopen weekend deelgenomen aan twee wedvluchten. Bij de jonge duiven won Jan Ras, op de lange afstand Jan Meulenveld.

De jonge duiven vlogen vanuit het Belgische Bierges terug naar Ruurlo. De duiven die deelnamen aan de ééndaagse fondvlucht werden gelost in Chateaudun in Frankrijk. De jonge duif van Jan Ras was de snelste. Bij de ééndaagse fondvlucht klokte Jan Meulenveld als eerste zijn duif.
De jonge duiven in Bierges werden zaterdagmorgen om 11.15 uur gelost. De wind was variabel. De afstand op deze vlucht bedroeg 197 kilometer. De eerste duif werd om 13.55 uur geklokt door Jan Ras. De uitslag: J. Ras 1-3-11-17-19-20; E. Stotelder 2-5-14-25; Gebr. Meulenveld 4-6-7-9-15-16; J.H.J. Meulenveld 12-22; M. Kl. Goldewijk 13-21-23; J.H. Ter. Maat 24.

De duiven in Chateaudun werden zaterdag om 8.10 uur gelost. De wind was eveneens variabel. De eerste duif werd om 18.43 uur geklokt door Jan Meulenveld. De uitslag: J.H.J. Meulenveld 1-2-6; Gebr. Meulenveld 3; G. Wopereis 4-5.


Leden VV Ruurlo halen oud-papier op

RUURLO - Leden van Voetbalvereniging Ruurlo halen op zaterdag 22 augustus weer het oude papier op in de bebouwde kom van Ruurlo. De ophalers gaan vanaf 8.30 uur op pad. Als het papier later aan de weg wordt gezet, bestaat de kans dat de ophalers al geweest zijn. Alle routes worden namelijk één keer gereden. Ook kan men elke zaterdag van 8.00 tot 18.00 uur oud-papier en kleding deponeren in een van de containers die op sportpark ’t Rikkelder staan opgesteld.


Amivedi

BERKELLAND - Op de Needseweg in Eibergen is een schildpadpoes gevonden, met een witte kin, hals, borst en voetjes.

In Borculo op de Van Vordenstraat wordt Venom vermist. Dat is een slanke zwarte poes van twee jaar oud, ze draagt een groen bandje met belletje.

Voor informatie kan contact worden opgenomen met Stichting Amivedi, meldpunt Aalten/Achterhoek, Sylvia Spaargaren, tel. 088 – 0063305 of achterhoek@amivedi.com.