Yara met haar opa en oma. Foto: Jaime Lebbink
Yara met haar opa en oma. Foto: Jaime Lebbink

Eerste Zonnebloemvakantieboek voor familie Hasselo uit Borculo

Eerste Zonnebloemvakantieboek voor familie Hasselo uit Borculo

BORCULO - Zij kunnen het zich nog herinneren: als de grote vakantie begon kon je als kind het vakantieboek van Okki of Taptoe bestellen. Een kleurrijk boek boordevol informatie, verhalen, kleurplaten, puzzels en strips. En op dinsdag 14 juli kregen de grootouders van Yara Hasselo, leerling van groep 6 van basisschool Noord in Borculo, uit handen van hun kleindochter opnieuw een Vakantieboek aangeboden. Maar nu ging het om het eerste Vakantieboek van de Zonnebloem, afdeling Borculo-Haarlo.

Het boek is bestemd voor de ongeveer 200 gasten die de activiteiten van de Zonnebloem in Borculo bezoeken. Het verschijnen van het vakantieboek is één van de vele initiatieven in corona-tijd.
Gedurende de, vooral voor ouderen, lastige maanden van gedwongen thuis blijven en geen bezoek mogen ontvangen hebben de Zonnebloemafdelingen in het hele land allerlei activiteiten georganiseerd om deze moeilijke tijd wat draaglijker te maken. Op creatieve en ludieke wijze was er aandacht voor hun gasten. Dat ging van het sturen van een kaartje of een wekelijks telefoontje tot het bezorgen van tompoezen op Koningsdag of - zomaar -een bloemetje.
De gedachte om leerlingen van een basisschool in te schakelen om de inhoud van het vakantieboek te laten verzorgen lag voor de hand. Basisschool Noord was daartoe onmiddellijk bereid en de kinderen vulden het vakantieboek met gedichten, woordzoekers, limericks, breinbrekers, sudoku’s en kleurplaten. Alle leerlingen van groep 8 leverden een bijdrage. De ouderen die zijn aangesloten bij de Zonnebloem, zijn inmiddels thuis bezocht door vrijwilligers, die hen het boek kwamen brengen.
Wie zich aangetrokken tot het werk van de Zonnebloem of er meer over wil weten, kan contact opnemen met Ton van Uem, tel 0545-272754.