Anton Meenink ontving uit handen van Henk Lammers een oorkonde. Foto: Sonja Grooters
Anton Meenink ontving uit handen van Henk Lammers een oorkonde. Foto: Sonja Grooters

Anton Meenink ruim 45 jaar actief met kerkuilen

BERKELLAND - Anton Meenink uit Neede is een gepassioneerd vogelaar en dan met name voor de kerkuil. Hij kreeg uit handen van Henk Lammers, coördinator uilen van de Vogelwerkgroep Berkelland, een oorkonde voor zijn werk als ringer en administrateur van alle ringen.

Anton heeft dit als vogelliefhebber meer dan 45 jaar gedaan. Hij was voor veel vogelaars de mentor en heeft hen de kennis en praktische vaardigheden bijgebracht van het ringen van vogels met als doel kennis te vergaren over de vogel, zijn ontwikkeling te volgen en te ontdekken wat nodig is om de soort in stand te houden. Alle gegevens en de ringnummers zijn door hem verzameld en ingevoerd in de landelijke database van SOVON (Vogelonderzoek Nederland) terecht.

De afgelopen jaren heeft Anton zijn werkzaamheden afgebouwd en is ook de administratie overgedragen aan andere leden van Vogelwerkgroep Berkelland. Zij zullen proberen de gegevens net zo zorgvuldig te verzamelen en te administreren. Anton was blij verrast met het bezoek van de leden van de uilenwerkgroep.

Anton en zijn vrouw Hennie. Foto: Sonja Grooters