Het badpersoneel verwelkomt iedereen graag weer op zwembad De Meene. Foto: PR.
Het badpersoneel verwelkomt iedereen graag weer op zwembad De Meene. Foto: PR.

Iedereen weer welkom bij zwembad de Meene

RUURLO - Zwembad De Meene in Ruurlo is nu echt op de weg terug. Sinds zaterdag 27 juni gelden weer de normale openingstijden, zoals vermeld op de website en in de zwembadkrant. Op doordeweekse dagen kan er dus vanaf 7.00 uur 's morgens gezwommen worden. Bovendien hoeft er niet meer gereserveerd te worden. Ook voor jongeren van 13 tot 18 jaar is er goed nieuws: zij zijn weer welkom als recreatieve zwemmers.

Het feit dat de corona-beperkingen in het water niet meer gelden en het loslaten van de 1,5 meter afstand voor jongeren onder de achttien jaar maakten het voor het bestuur van Stichting Zwembad Ruurlo mogelijk om deze beslissing te nemen. Ook de verkoop van losse kaartjes en de tienbadenkaarten mag weer. Kleedhokjes, douches en toiletten binnen zijn en blijven alleen toegankelijk voor baantjeszwemmers. De recreatieve zwemmers kunnen gebruikmaken van de buitenkleedruimtes en toiletten.
Omdat buiten het water de 1.5 meter regel voor volwassenen nog steeds van toepassing is geldt voorlopig een maximaal bezoekersaantal van duizend. Op drukke dagen zou dat kunnen betekenen dat liefhebbers een ander moment moeten uitzoeken om te komen zwemmen. De Meene hoopt wel dat iedereen zich ook aan de versoepelde regels houdt om ervoor te zorgen dat velen kunnen blijven genieten van het mooie zwembad.
Abonnementen kunnen ook vanaf heden nog tegen extra voordelige prijzen worden aangeschaft. Het bestuur van Stichting Zwembad Ruurlo hoopt dat velen het goede voorbeeld van anderen zullen volgen zodat het zwemseizoen van 2020 toch nog een beetje gered kan worden.
Mede dankzij de inzet van de vele vrijwilligers ligt recreatiepark De Meene er ongelofelijk mooi bij en ook niet onbelangrijk. de watertemperatuur is nu 27 graden. Meer informatie op de website of de facebook- en instagram-pagina's van De Meene.


www.zwembad-demeene.nl