KNNV weer op pad

REGIO - Natuurvereniging KNNV Oost-Achterhoek pakt de draad van de activiteiten weer voorzichtig op en neemt daarbij de anderhalve meter afstand in acht.

Op zaterdag 4 juli wordt er een kerkuilenexcursie met aansluitend een fietstocht gehouden in het Woold bij Winterswijk. Het is altijd weer interessant om te zien waar de kerkuilenkasten zich in de schuren bevinden en wat voor toeren er soms uitgehaald moeten worden om ze te bereiken. Als het goed is, zijn de jongen al dusdanig groot dat ze geringd kunnen worden en ze van dichtbij bekeken kunnen worden. De leiding is in handen van Henk Wesselink (kerkuilen, tel. 0543-562459) en Ed Grotenhuis (fietstocht, tel. 0543-520714). Opgave minimaal twee dagen van tevoren via theacroese@focker.eu (of app naar 06-14063024). Vertrek is om 13.00 uur vanaf de parkeerplaats over de brug van restaurant Berenschot, Wooldseweg 74 Winterswijk. Het beste bereikbaar door vanuit Winterswijk bij de ingang van Berenschot even door te rijden, de eerste weg rechts te nemen (Klandermansweg), over de brug en vervolgens eerste weg rechts.

Op zondag 12 juli is er een natuurontwikkelingsexcursie aan de Borkense Baan en omstreken. Er wordt gekeken naar en verteld over heischrale vegetaties, vennetjes en soortenrijke bermen. De leiding is in handen van Thea Croese, alwaar ook graag minimaal twee dagen tevoren opgave: theacroese@focker.eu (of app naar 06-14063024). Vertrek om 13.30 uur bij het VVV-kantoor, Mevr. Kuipers-Rietbergplein 1 Winterswijk. Terugkomst ongeveer 17.00 uur. Er mag weer gecarpoold worden, een mondkapje kan een bijdrage leveren aan het veilig samen rijden, waarbij de autokosten worden gedeeld. Vanzelfsprekend is het belangrijk gepaste kleding en schoeisel te dragen. Denk ook aan het wapenen tegen eventuele teken.


www.knnv.nl/oost-achterhoek