Repair Café Berkelland helpt met snoeien

BERKELLAND - Het is weer groeitijd voor heggen en deze doen dat ook uitbundig. Om ze kort te houden is het raadzaam ze te knippen met een scherpe heggenschaar. Veel soorten heggen zijn erg gevoelig voor botte scharen. Hierdoor wordt de heg niet geknipt, maar feitelijk gekneusd en dat levert bruine randen op. Ook coniferen zijn hier gevoelig voor, evenals buxus- en taxusplanten. Voor het aanzicht niet prettig, maar feitelijk een verwonding van de plant. Met scherp gereedschap is het ook veel veiliger werken. Botte gereedschappen zijn in het algemeen onvoorspelbaar tijdens gebruik en kunnen zo snel tot persoonlijke verwondingen leiden.

Bij Repair Café Berkelland kan men terecht voor reparaties van allerhande draagbare huis-, tuin, en keuken- apparaten, het vervangen van horlogebatterijen en defecte Senseo en Nespresso apparaten. Het RCB heeft inmiddels een zeer ruime voorraad gebruikte,- en nieuwe onderdelen. Ook voor slijpwerk van (elektrische) heggenscharen, snoeischaren, kantenknippers, messen van cirkel grasmaaiers, beitels, huishoudscharen, tafel-, en keukenmessen kan men bij het RCB terecht, waar de gereedschappen weer professioneel perfect scherp worden gemaakt.
Repair Café Berkelland is een vrijwilligersorganisatie die belangeloos en zonder winstoogmerk spullen repareert voor alle inwoners van Berkelland en omstreken is met name bedoeld voor hen die het zelf repareren niet (meer) kunnen. De reparaties zijn gratis. De eventuele onderdelen worden tegen kostprijs doorberekend. Een vrijwillige bijdrage is gebruikelijk. Voor het slijpwerk wordt afhankelijk per type een klein vast bedrag berekend. Hiervan wordt onder meer de noodzakelijke reparatiematerialen en gereedschappen aangeschaft.
Repair Café Berkelland repareert dagelijks. Wie een reparatie of slijpwerk wil laten uitvoeren kan een afspraak maken met de coördinator Wijnand Bleumink in Borculo, dagelijks van maandag tot en met zaterdag via telefoonnummer 06-57 977 625 of 0545-287915 of e-mail repaircafeberkelland@kpnmail.nl.