Kerkgangers weer welkom in Sint Willibrordus- en Dorpskerk

RUURLO – Met ingang van 1 juli mogen er weer vieringen en diensten gehouden worden in de Sint Willibrorduskerk en in de Dorpskerk in Ruurlo waarbij kerkgangers welkom zijn.

Door Jan Hendriksen

Door leden van de locatieraad van de Rooms-katholieke Geloofsgemeenschap Sint Willibrord Ruurlo zijn in de kerk de nodige aanpassingen gedaan zodat er aan de door de regering en bisdom gestelde regels wordt voldaan. In de komende weken zijn er Gebedsvieringen op zondag 5, 12 en 19 juli die telkens om 10.00 uur beginnen. Omdat de anderhalve meter regel wordt gehandhaafd kunnen er telkens rond de vijftig mensen aan de vieringen deelnemen. De kerkbanken zijn daarvoor aangepast en er zullen mensen aanwezig zijn om aanwijzingen te geven. Ook mag er voorlopig nog niet gezongen worden door het koor. Gelukkig zijn er de nodige alternatieven. Het orgel kan gewoon gebruikt worden en er kan gebruik gemaakt worden van een cantor. Ondanks dat er sinds de corona crisis geen diensten in de Sint Willibrordkerk plaatsvonden was de kerk sinds 22 maart dagelijks geopend om zo een plaats te bieden waar iedereen, die daar behoefte aan had even binnen kon lopen voor bijvoorbeeld een moment van bezinning, van gebed, van stilte of om een kaarsje aan te steken.

Dorpskerk
In de Dorpskerk van de Protestantse Gemeente Ruurlo – Barchem kunnen vanaf 5 juli ook weer erediensten plaatsvinden met een beperkt aantal mensen per dienst. Het aantal gemeenteleden dat aanwezig kan zijn, is maximaal 55 personen, met zitplaatsen op anderhalve meter afstand en looppadenroutes die duidelijk zijn aangegeven. Daarvoor is wel een systeem van reserveren vastgesteld die via de nieuwsbrieven/ zondagsbrieven van de kerkgemeente kenbaar is gemaakt. Om een kerkdienst in de Dorpskerk bij te wonen kan men zich op twee manieren aanmelden. Via het e-mailadres aanmelden@pknruurlobarchem.nl of telefonisch bij Greetje van Zadelhoff, tel. 0573 461271. Voor beide geldt dat men zich tot vrijdag 18.00 aan kan melden voor de dienst die zondags daarop volgend plaatsvindt.