Vooralsnog is het VVV Gastvrijheidspunt open van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur. Foto: PR
Vooralsnog is het VVV Gastvrijheidspunt open van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur. Foto: PR

Gastvrijheidspunt VVV Ruurlo gaat op 3 juni weer open

RUURLO – Nu de maatregelen vanwege het coronavirus door het kabinet per 1 juni worden versoepeld, gaat ook het Gastvrijheidspunt VVV Ruurlo weer open voor inwoners en recreanten. Wel met beperkte openingstijden. Gedurende de maand juni zijn er aangepaste openingstijden. Vooralsnog is het VVV Gastvrijheidspunt open van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur. De verwachting is namelijk dat het nog niet direct storm zal lopen met toeristen. Als ook in juli de campings weer helemaal open mogen zal openingstijd worden opgeschaald tot hele dagen.

Het bestuur en medewerkers van Stichting Toeristische Activiteiten Ruurlo (STAR) zijn blij dat het Gastvrijheidspunt weer open kan. De geheel vernieuwde winkel was nog maar pas open (1 februari) toen het virus uitbrak. Toen op 12 maart de eerste maatregelen van kracht werden kon het de deuren weer sluiten.
Als eerste van de VVV-kantoren in de Achterhoek is de VVV in Ruurlo afgelopen winter getransformeerd in een Gastvrijheidspunt volgens een geheel nieuwe formule. De eerste weken na de opening mochten de medewerkers heel veel positieve reacties ontvangen over de nieuwe inrichting. Uiteraard was de teleurstelling groot dat nauwelijks zes weken later de deuren dicht gingen. Maar iedereen staat in de startblokken om bezoekers weer te ontvangen, van advies en informatie te voorzien en de mooie producten, waaronder ook de Achterhoekse vlag-producten, weer aan te kunnen prijzen. Ook de Mooi in Ruurlo-cadeaubonnen en VVV-cadeaukaart zijn vanaf 3 juni weer volop verkrijgbaar.