Ties was de eerste die met zijn vader naar zwemles kwam. Foto: PR 't Timpke
Ties was de eerste die met zijn vader naar zwemles kwam. Foto: PR 't Timpke

Prettig geregeld met zwemlessen in 't Timpke

Zwembad gaat rustig aan en gefaseerd open

BORCULO - Donderdag 14 mei is ’t Timpke weer gestart met de zwemlessen. Ties was de eerste die met zijn vader de accommodatie binnen kwam. Bij de receptie kreeg hij keurig op afstand van Wilma te horen in welke kleur kleedkamer hij de komende tijd mag omkleden. De pasjes hoeven niet overhandigd te worden, omdat de kinderen van de zwemles in het systeem staan. Achter Ties stond het volgende jongetje klaar wat keurig op afstand bleef staan.

Het was even onwennig, maar dankzij een leuk instructiefilmpje vooraf van de zwemjuffen en door een duidelijke routing zijn de eerste kinderen weer met zwemlessen begonnen. Ties had erg veel zin om weer te beginnen met de zwemles en na afloop was hij enorm enthousiast. Kinderen komen in hun onesi of badjas naar het zwembad. Zo kunnen ze na afloop snel aankleden en weer snel de accommodatie verlaten. Ouders hebben dit ook als prettig ervaren, heeft het zwembad teruggekregen. Ook de zweminstructeurs waren weer heel erg verheugd om weer zwemles te kunnen geven.

De horeca is gesloten, maar er kan 1 begeleider per kind blijven wachten. Alles op anderhalve meter afstand natuurlijk.

Sportaccommodatie ’t Timpke heeft groen licht gekregen van de gemeente Berkelland om weer open te gaan. De laatste weken waren ze achter de schermen al druk met het voorbereiden hierop. Na de komst van het landelijke zwemprotocol kon er snel geschakeld worden om volgens de richtlijnen open te gaan.

“Dit gefaseerd open gaan doen we rustig aan”, aldus manager Elyse Moonen. “We willen voor onze medewerkers en voor onze klanten zorgen voor een veilige situatie. Na de opstart van de zwemlessen met de kinderen die al ver gevorderd zijn, gaan we uitbreiden met het banen zwemmen. Vanaf vrijdag 22 mei kunnen bezoekers weer terecht voor hun dagelijkse of wekelijkse gang naar het zwembad. Als we zien dat dit goed gaat, kunnen we doorschakelen om ook de doelgroep Aquajogging weer aan te bieden.”

'We willen

geen risico

lopen en we

kunnen niet

in de toekomst

kijken,

veiligheid

voor alles'


De lessen Aquagym (meer bewegen voor ouderen), Zwemmen met Zwangeren en Ouder en Kind zwemmen komen als laatste weer aan bod. “We willen geen risico lopen en we kunnen niet in de toekomst kijken, veiligheid voor alles”, aldus Moonen.

In de sporthal zijn de kinderen van de basisscholen weer welkom in ’t Timpke voor het bewegingsonderwijs. Wanneer zij daadwerkelijk weer binnen komen sporten, is nog onduidelijk.
Vanaf woensdag 20 mei kan er ’s ochtends telefonisch gereserveerd worden. ’t Timpke heeft op haar website ook het protocol gepubliceerd zodat iedereen vooraf goed op de hoogte kan zijn van de richtlijnen.
Met Hemelvaart is de accommodatie gesloten.

Ties was de eerste die met zijn vader naar zwemles kwam. Foto: PR 't Timpke