Onder toeziend oog van Saskia van der Lecq en Niels van der Knoop plaatst Jeroen ter Heege de ontvangsttent bij TotalFit. Foto: Jan Hendriksen.
Onder toeziend oog van Saskia van der Lecq en Niels van der Knoop plaatst Jeroen ter Heege de ontvangsttent bij TotalFit. Foto: Jan Hendriksen.

Eigenaar: 'TotalFit kan best open'

Bedrijf klaar voor fitnessen op afspraak

Door Jan Hendriksen

RUURLO - Haar indringende boodschap via de facebook-pagina van Fitness & Health centrum TotalFit zat vol emotie, maakte veel indruk en leverde haar tientallen reacties op. “Dat we vanaf vandaag nog niet volledig aan de slag konden dat wisten we wel, maar dat we misschien wel tot 1 september onze werkzaamheden moeten neerleggen doet pas echt zeer”, zegt eigenaar Saskia van der Lecq van Total Fit uit Ruurlo in haar videoboodschap.

De mededeling dat fitnessclubs en sportscholen naar verwachting pas op 1 september open kunnen kwam dan ook keihard aan bij sportschoolhouders. Dat betekent nog eens bijna vier maanden geen inkomsten terwijl sportscholen stellen de veiligheidsmaatregelen goed in acht te kunnen nemen. De enige hoopgevende zin die minister-president Mark Rutte tijdens zijn laatste persconferentie op woensdagavond 6 mei uitsprak was volgens Saskia van der Lecq dat hij met de ‘branche’ in gesprek ging voor het versoepelen van de maatregelen voor 1 september.

“Wij weten dat elke fitness-ondernemer zich onwijs hard maakt voor zijn bedrijf en als geen ander weet hoe belangrijk het is om in deze tijden juist fit te zijn. We hadden al tal van maatregelen getroffen om aan de ‘anderhalve meter samenleving’ te voldoen. Daarnaast hebben wij bij TotalFit een sterk en enthousiast team dat elke mogelijkheid tot versoepeling aan wilde grijpen om hun vak weer uit te kunnen oefenen. Dat maakt ons ondanks deze beslissing positief. We gaan ervoor en zullen er alles aan doen om eerder open te gaan. En dat gaan we ook doen. We gaan namelijk vanaf dinsdag 12 mei de lessen in de buitenlucht en in kleine groepen opstarten”, zegt Van der Lecq enthousiast.

In de tent
Daarvoor heeft TotalFit in samenwerking met Jeroen ter Heege van dezetenthuren.nl uit Ruurlo tenten geplaatst op het recent nieuw aangelegde parkeerterrein van TotalFit aan de zijde van de Spoorstraat. Saskia van der Lecq: “In de app-groep maken we ons lesrooster weer actief. We zullen op gepaste afstand en in toelaatbare groepen groepslessen gaan geven. Ook zullen we uren maken in de buitenlucht waarin in groepen vrij getraind kan worden, onder begeleiding van onze instructeurs. We zorgen ervoor dat de sporters afgeschermd en uit het zicht van omstanders veilig kunnen trainen. De lessen mogen weliswaar maximaal uit tien personen bestaan inclusief instructeur(trice). Maar we kunnen toch aan de slag.”

Evenals zo vele andere sportscholen bood TotalFit direct na de sluiting half maart haar leden via het speciale facebook-platform Fitsnacks-TV workouts aan waaraan massaal werd deelgenomen. “We hebben hier een speciale studio voor ingericht en hebben extra aandacht besteed aan de geluidskwaliteit. We blijven hier voorlopig ook meer doorgaan”, aldus Saskia van der Lecq.

Petitie
Inmiddels is er een petitie gestart om sporten in fitnessclubs voor iedereen mogelijk te maken. Onder het motto ‘Open de clubs! En werk op afspraak!’ hoopt men dat de overheid de maatregelen toch op korte termijn flink versoepelt of intrekt. De petitie is inmiddels al door meer dan honderdduizend mensen ondertekend onder wie ook enkele tientallen Ruurloërs.