Met veel enthousiasme stonden  de mini's van de voetbalschool van VV Ruurlo weer op het veld. Foto: Jan Hendriksen,
Met veel enthousiasme stonden de mini's van de voetbalschool van VV Ruurlo weer op het veld. Foto: Jan Hendriksen,

Jeugd weer aan het voetballen,
gymmen, volleyballen en boogschieten

RUURLO – Het plezier spatte er na zeven weken er zichtbaar vanaf. Eindelijk mochten ze op sportpark ‘t Rikkelder weer tegen een voetbal aantrappen. En dat nog wel op het hoofdveld zodat de ouders buiten het sportpark de verrichtingen van hun kroost op afstand kunnen gadeslaan.

Door Jan Hendriksen

Normaliter trainen de mini’s van de voetbalschool van VV Ruurlo op elke zaterdagmorgen op het kleine kunstgrasveld. Maar omdat er geen wedstrijden mogen worden gespeeld mochten de jeugdspelertjes in de leeftijd van vier tot en met zes jaar op het hoofdveld trainen. “Hebben jullie er zin”, zo vraagt Hans Veenboer aan de acht jongste jeugdspelers van VV Ruurlo. Een volmondig “ja” is het antwoord. “En hebben jullie thuis nog een beetje getraind”, zo vraagt Henk Aaftink. Onder begeleiding van de trainers Hans Veenboer en Henk Aaftink kunnen de jongste voetballertjes van VV Ruurlo weer volop in actie. Het spelplezier samen met andere leeftijdsgenoten staat daarbij voorop. “En jullie moeten anderhalve meter afstand houden tot ons”, zo zegt Aaftink als de warming-up voorbij is en de jeugdvoetballertjes al dribbelend met de bal aan de voet achter Veenhuis aanlopen. Iets verder op het hoofdveld krioelen de jongens van JO7 met veel enthousiasme met een bal door elkaar. Normaliter traint deze groep op maandagavond. “Maar wij kiezen er nu voor op zaterdagmorgen te trainen”, zegt leider en trainer Edwin Hondorp. Vooralsnog trainen de jongste jeugd van VV Ruurlo tot en met twaalf jaar volledig en de jeugd van dertien tot en met achttien jaar in aangepaste trainingsvormen. De kleedkamers en kantine blijven gesloten en men moet thuis omkleden en douchen. Spelers en trainers van dertien tot en met achttien jaar houden continu 1,5 meter afstand tot elkaar en kunnen dus geen duels en/of partijvormen spelen.

Speel- en zonneweiden
Vanaf 6 mei gaat de Ruurlose gymnastiekvereniging RGV met bijna al haar jeugdgroepen weer starten met een aantal trainingen. Omdat men nog geen gebruik mag maken sporthal ‘t Rikkenhage wijkt de vereniging uit naar de speel- en zonneweiden van zwembad De Meene waarbij men alle medewerking van Stichting Zwembad Ruurlo heeft gekregen. Ook gaf Sport Federatie Berkelland daarbij ondersteuning. De aangepaste gymnastiektrainingen zullen plaatsvinden met de inachtneming van de adviezen van het RIVM en de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie. Ook volleybalvereniging Tornax zal het haar jeugdleden uitwijken naar zwembad De Meene. Daar gebruikt de club de twee beachvolleybalvelden die het zwembad rijk is. Samen met de andere binnensportverenigingen uit Ruurlo wil Tornax samen met Stichting Zwembad Ruurlo een sportspeeltuin gaan inrichten waarvan de Ruurlose jeugd gebruik kan maken.

Outdoor
Scouting Ruurlo laat weten dat men eerst de volgende persconferentie van het kabinet afwacht. “Het is enerzijds lastig om met alle huidige maatregelen uitvoering aan de speltak-activiteiten te geven en anderzijds zijn kaderleden in de verzorgende beroepen werkzaam die nadrukkelijk het verzoek krijgen zo men mogelijk contactmomenten op te doen”, zo laat voorzitter Pieter Corée Van Heeckeren van Kellgroep Scouting Ruurlo weten. De jeugdleden van handboogschietvereniging De Gouden Treffer gaat vanaf deze week outdoor de pijlen schieten op 't Rikkelder.