Foto: PR
Foto: PR

Ruurlose inbreng in Boek voor de Koning

RUURLO - Oranjevereniging Ruurlo doet mee aan het initiatief om Koningsdag 2020 toch bij de mensen in een feestelijke herinnering te houden, ook al wordt de feestdag vanwege de corona-crisis nergens gevierd. De vereniging roept de Ruurlose kinderen tot en met twaalf jaar op om een brief aan koning Willem-Alexander te schrijven of een tekening voor hem te maken. Die zullen vervolgens worden gebundeld in het 'Boek voor de Koning'.

Kinderen zullen het voorjaar van 2020 sowieso al nooit meer vergeten. Elk kind maakt hetzelfde mee: geen contact met opa en oma en niet samen spelen op school. Nu al is te horen dat dit veel invloed heeft op hun welzijn. Wat zijn hun ervaringen? Wat maken ze mee? Wat is hen vooral bijgebleven? Hun ervaringen met de corona-crisis mogen de kinderen aan de koning vertellen in een brief van maximaal vijftien regels of een tekening. Over de tijd dat de mensen thuis moesten blijven, over mensen die ziek waren, over niet naar school mogen, over papa of mama die thuis moest blijven of juist heel veel moesten werken.
De brieven en/of tekeningen moeten voor 22 april gemaild worden naar secretariaat@oranjebond.nl. Een foto van de tekening kan ook worden geappt aan tel. 06-20846118 onder vermelding van naam, leeftijd en woonplaats. De Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen plaatst het verhaal of de tekening dan in het 'Boek voor de Koning'. Met het inzenden van een verhaal of tekening gaan de ouders akkoord met publicatie.
Op 27 april publice
ert de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen de verhalen en tekeningen in het 'Boek voor de Koning' en wordt het E-book aan de koning aangeboden.