rijstwafel-happen als alternatief voor het koekhappen. Foto: PR
rijstwafel-happen als alternatief voor het koekhappen. Foto: PR

Enthousiaste deelname aan SFB-thuis-Koningsspelen

BERKELLAND - Vrijdag 17 april zou de dag zijn geweest voor de officiƫle Koningsspelen. Maar ook die zaten er in de normale setting niet in. De Sport Federatie Berkelland wilde deze dag toch niet helemaal bewegingloos voorbij laten gaan en ontwikkelde een alternatief: de SFB-thuis-Koningsspelen met als thema Oud-Hollandse spelen.

Vorige week kregen de kinderen van de SFB-basisscholen in Berkelland per mail lespakketten thuisgestuurd. Ook leerlingen die normaliter geen gymles hebben van een SFB-docent konden een lespakket aanvragen. Vanuit heel Nederland kwamen mailtjes binnen, en zo deden zelfs kinderen uit Friesland mee aan de SFB-thuis-Koningsspelen.
De dag begon om 9 uur met leuke warming-up in stijl, namelijk de klompendans. Via Facebook en Instagram kon iedereen gezellig meedoen. Om 9.10 uur kwam het startsignaal: 'De SFB-thuis-Koningsspelen beginnen nu''. Even later stroomden er al tientallen foto's en filmpjes van actieve kinderen, ouders, meesters en juffen binnen. De hele dag was de facebookpagina van de SFB oranje gekleurd door het enthousiasme van de deelnemers.
Iedere deelnemer ontvangt een speciale oranje SFB-frisbee, en daarnaast waren er ook nog prijzen te verdienen in verschillende categorieƫn. De winnaars daarvan zijn: Leukste uitvoering: Sophie van de Kiezel & Kei; leukste outfit: Thijs van de Driesprong; winnaar groep 1 en 2: Sophie van de Kiezel & Kei; winnaar groep 3 en 4: Iva van Op d'n Esch; winnaar groep 5 en 6: Guus van School Noord; winnaar groep 7 en 8: Wenke van de Tormijnschool; leukste juffen en meesters: School Noord.