Mondkapjes voor Azora, Markenheem en Sensire. Foto: PR
Mondkapjes voor Azora, Markenheem en Sensire. Foto: PR

EcoBright schenkt 6.000
mondkapjes aan zorgorganisaties

REGIO - Het Doetinchemse echtpaar Nick en Jorien importeerde met hun bedrijf EcoBright, een (web)winkel in led lampen, 6.000 mondkapjes en doneerde deze aan drie zorgorganisaties uit de regio: Markenheem, Sensire en Azora.

"Do you need medical supplies?", zo vroeg hun vaste leverancier vanuit China begin maart. Waar toen nog veel mensen de ernst van de situatie niet inzagen, bedachten Nick en Jorien zich geen moment. Ze kozen ervoor om een paar honderd mondkapjes te laten produceren en naar Nederland te laten zenden.
Maar al snel bleek dat er een groot te kort is in de Nederlandse zorg aan onder andere mondkapjes. Daarom besloten Nick en Jorien 6.000 mondkapjes te laten produceren, importeren en te doneren aan de zorg. Afgelopen week zijn deze mondkapjes gearriveerd. Vervolgens zijn ze direct langs gebracht bij Markenheem, Sensire en Azora. Zij zullen de mondkapjes verdelen onder hun medewerkers in zorgcentra en thuiszorg.
Alle drie de zorgpartijen lieten weten heel blij te zijn met dit gebaar. Azora stelde: "Het is momenteel echt een schrijnende situatie en we zijn ontzettend dankbaar voor jullie gift".
Een familielid van een bewoonster mailde: "Mijn moeder woont op Den Ooiman en wordt daar liefdevol verzorgt door helden, maar ook jullie zijn helden: 6000 mondkapjes uit China halen en deze te schenken, woorden schieten te kort. Ik word erg blij van zulke berichten! Heel, heel erg bedankt!" Nick en Jorien sluiten af met: "Stay safe en LED een beetje op elkaar!"