Gedurende een klein uur kwamen verschillende arm- en beenoefeningen, spierversterkende oefeningen met een paraplu/wandelstok en balansoefeningen aan bod. Foto: PR.
Gedurende een klein uur kwamen verschillende arm- en beenoefeningen, spierversterkende oefeningen met een paraplu/wandelstok en balansoefeningen aan bod. Foto: PR.

Sportfederatie Berkelland traint Hemminkhof

RUURLO - Dankzij hun balkon hebben de bewoners van het appartementencomplex Hemminkhof in Ruurlo toch kunnen genieten van een uurtje gezamenlijk sporten. Op dinsdag 15 april werden zij in beweging gezet door de Sport Federatie Berkelland (SFB).

Het Hemminkhof is een appartementencomplex voor senioren. Voor de corona-crisis kregen de bewoners wekelijks op de dinsdagochtend een beweeguurtje, gegeven door een buurtsportcoach van de SFB. De gezamenlijke beweeguren zijn echter vanwege de corona-crisis even in de wacht gezet. Het balkon bracht uitkomst.
Terwijl de buurtsportcoaches de geluidinstallatie opbouwden, kwamen enkele geïnteresseerde bewoners al op het balkon en werd voorzichtig een dansje ingezet. De muziek alleen al zorgde voor een gezellige en ontspannen sfeer. Rond 10.30 uur startte de les met de warming-up. Gedurende een klein uur kwamen verschillende arm- en beenoefeningen, spierversterkende oefeningen met een paraplu/wandelstok en balansoefeningen aan bod. Het zonnetje scheen, er werd bewogen en gelachen en de mensen hebben elkaar weer even kunnen zien en spreken, op gepaste afstand. Een mooie gezellige ochtend, die voor herhaling vatbaar is.
Juist nu de mensen vanwege de corona-crisis veel thuis moeten zijn, is het belangrijk om toch voldoende te blijven bewegen. Naast de nu gestarte balkontraining heeft de SFB ook een boekje 'Beweeg Thuis' uitgebracht dat naar alle wijksportdeelnemers wordt verstuurd en via de thuiszorg aan cliënten wordt uitgereikt. Beweeg Thuis is ook op te vragen bij de SFB.
ls er
in andere (senioren)appartementencomplexen of iets soortgelijks belangstelling is voor zo'n balkontraining kan contact worden opgenomen met Susanne van den Berg-Horstman van de Sport Federatie Berkelland. Via e-mail susanne@sportfederatieberkelland.nl of telefonisch: 06-50506918.