Esther Hiddink nam  bij De Bundeling aan 't Rikkelder lachend van Lubbert Baarssen de bloemstukjes in ontvangst. Foto: Arjen Dieperink
Esther Hiddink nam bij De Bundeling aan 't Rikkelder lachend van Lubbert Baarssen de bloemstukjes in ontvangst. Foto: Arjen Dieperink

Lions Lochem-Berkelland zet 500 ouderen 'in de bloemetjes'

BORCULO/RUURLO/LOCHEM - Veel ouderen zitten deze weken geïsoleerd en alleen op hun kamer in een verzorgingshuis. Om hen een hart onder de riem te steken, zette Lion Lochem-Berkelland hen afgelopen vrijdag in de bloemetjes.

Door Arjen Dieperink

Het is vrijdag een drukte van belang aan de Hanzeweg in Lochem. In een loods staat een grote aanhanger, gevuld met honderden bloemstukjes, afkomstig uit Lisse. De leden van de Lions Lochem-Berkelland West halen er allemaal een portie bloemstukjes op, om die te gaan afleveren bij circa 500 ouderen in twaalf woonzorgcentra in Lochem, Ruurlo en Borculo.

Huib Vreugdenhil, een van de organisatoren namens de Lions, is druk bezig om alles in goede banen te leiden. Hij vertelt: "De Lions Club Lochem-Berkelland West heeft besloten om veel geïsoleerde ouderen in de gemeente Lochem en Berkelland een hart onder de riem te steken door ze een paaspresentje aan te bieden. Wij financieren de kosten van deze actie uit ons Activiteitenfonds dat grotendeel gevuld wordt met de resultaten van het project Lions Lochem Helpt, waar tweedehands spullen worden verzameld en verkocht. Deze zending moet naar de Hoge Weide." Maar ook voor Huize Dahme, Het Vandermolenhuis, Gudula en Tusselerhof in Lochem zijn er bloemen. Eefje Muilerman en Ridi ten Dijke de bloemstukjes bij de Hoge Weide in ontvangst. "De boeketten zijn voor de gemeenschappelijke ruimtes", laat Jan Coert weten.

Een half uur later werden La Fontaine, Villa Roderlo en De Bundeling in Ruurlo bevoorraad. Esther Hiddink neemt lachend bij De Bundeling aan 't Rikkelder van Lubbert Baarssen het eerste krat bloemstukjes in ontvangst. "Het is fantastisch wat ze doen. Wij worden hier overspoeld met empathie. Kinderen die tekeningen afgeven, scouting die ook het een en ander komt brengen en nu deze bloemstukjes, gewoon fantastisch!", is haar reactie.

Twintig minuten later bij Careaz J.W. Andriessen in Borculo is het de beurt aan Ingeborg Molenveld om de bloemen in ontvangst te nemen van Gerrit Mulder van de Lions. "Prachtig al die bloemstukjes!" Ook zijn bloemstukjes bezorgd in Almen bij De Ehze en in Laren bij 't Talma en Ruempol.

De Lions Lochem-Berkelland West kijkt terug op een geslaagde actie.

Ingeborg Molenveld ontving in Borculo  de bloemstukjes van Gerrit Mulder. Foto: Arjen Dieperink