Geen EK klootschieten voor vier Achterhoekers

RUURLO - Het Europese kampioenschappen klootschieten dat van donderdag 21 tot en met zondag 24 mei georganiseerd zou worden is ten gevolge van de maatregelen tegen het coronavirus afgelast. "Jammer maar begrijpelijk", is de reactie van de geplaatste Achterhoekse kernploegleden.

Vier Achterhoekse klootschieters zouden afgevaardigd worden naar het Noord-Duitse Sleeswijk Holstein voor het EK klootschieten. Dit kampioenschap wordt eenmaal in de vier jaar door de International Bowlplaying Association (IBA) georganiseerd. De geselecteerden waren de broers Jurgen en Arno te Brake van KV Zwolle uit Groenlo en broer en zus Patrick en Suzan Zieverink van KV 't Broek uit Ruurlo. De voorbereidingen waren sinds ruim een half jaar in volle gang. Zo werd de sportschool wekelijks onder begeleiding van een fysiotherapeut bezocht. Ook werd er op de vrijdagavond op de verlichte veldbaan in het Twentse Reutum met de kernploeg getraind. De zondagmorgen werd gezamenlijk door de vier spelers met de coaches getraind in in de Eibergse buurtschap Hupsel. Met de stalen kloot werd op een doodlopende weg nabij de N18 fanatiek getraind. De topvorm kwam steeds dichterbij maar toen hield het ineens op. Het coronavirus gooide roet in het eten. Het EK klootschieten wordt nu in mei 2021 georganiseerd. Momenteel is nog niet bekend hoe de selecties gaan plaatsvinden.

Ook KV 't Broek moest helaas haar toernooi op zondag 19 mei op de Varsselring in Hengelo (G) afgelasten in verband met de maatregelen tegen corona. Een nieuwe datum vinden dit jaar is door de onzekerheid en de volle wedstrijdagenda erg lastig. Reden voor de organisatie om het toernooi voor dit jaar te laten vervallen. Volgend jaar in mei zal dit populaire toernooi normaal gesproken wel plaatsvinden.

Een pleister op de wonden is dat KV 't Broek uitverkoren is om mee te doen aan de statiegeldactie van de Coop in Ruurlo. Vanaf 1 april tot eind juni kunnen klanten hun statiegeldbonnen doneren aan de Ruurlose klootschietvereniging die daarmee de gederfde inkomsten hoopt op te vangen.