Afbeelding

Streekziekenhuis Koningin Beatrix

Onlangs moest ik plotseling 's nachts opgenomen worden in een ziekenhuis. De ambulance bracht me naar het S.K.B. in Winterswijk, waar ik op de intensive care-afdeling terecht kwam. Dankzij zeer deskundige behandeling van zowel de artsen als verplegend personeel, kon ik na een aantal dagen naar de verpleegafdeling, waar de verzorging ook perfect was.

Alleen…. Een aantal verpleegkundigen maakten zich zorgen over het voortbestaan van het SKB. Na het lezen van het artikel van de heren Wilschut en Joldersma in het Achterhoeks Nieuws, kan ik mij de ongerustheid van het personeel goed voorstellen.
De Achterhoek zal komende jaren verder vergrijzen doordat steeds meer mensen uit de Randstad de drukte zullen ontwijken en een rustige plek in de Achterhoek zoeken. Zij zullen te zijner tijd ook meer zorg nodig hebben en gebruik maken van de bestaande ziekenhuizen.
Op de voorlichtingsavond in Winterswijk was het bestuur niet aanwezig om verdere toelichting op de toekomstplannen te geven. Samenwerken met andere ziekenhuizen is prima,maar de nieuw geplande locatie in Doetinchem is verre van ideaal, terwijl juist het SKB prima ligt. Vanuit Ruurlo ben je binnen 20 minuten met de trein in Winterswijk-West, een stukje van plus minus 10 minuten lopen en je bent er.
Bestuur en cliëntenraad, luister naar wat er leeft onder de bevolking! De vraag: 'kan het ook anders' dient beantwoord te worden met 'het moet anders!'
O, als met alle geweld dan toch en nieuw ziekenhuis gebouwd moet worden, neem dan een plek in Hartje Achterhoek; Ruurlo heeft uitstekende trein- en busverbindingen en toegangswegen!
Ik wens de actievoerders voor het behoud van het SKB veel wijsheid en steun toe.


A.U.Abbas, Ruurlo