Kort

Laatste tocht Barchemse 'Winter5-Maandse'

BARCHEM - De vijfde en laatste wandeling uit de serie Winter5Maandse van de Barchemse wandelsportvereniging DOS is op zondag 15 maart. Startlocatie is Camping Reusterman aan de Looweg in Barchem.

Speciaal voor de jeugd wordt tijdens deze wandeling de stoomtram Bello 56 ingezet. Kinderen tot en met de basisschoolleeftijd wandelen gratis mee en kunnen tijdens de wandeltocht onbeperkt gratis met de stoomtram reizen. Alle opties hiervoor zijn te vinden bij het startbureau.
De wandelaars hebben de keuze uit vier afstanden: zes, tien, vijftien en vijfentwintig kilometer. Tijdens iedere tocht is een rustpunt ingepland dat door vrijwilligers van WSV DOS-Barchem wordt bemand, Hier zijn onder andere koffie en thee, soep (erwten/tomaten) en lekkere broodjes met hamburger of Gelderse rookworst verkrijgbaar. De starttijden zijn: vijfentwintig kilometer van 9.00 tot 10.00 uur, vijftien kilometer van 09.00 tot 11.00 uur en de tien en zes kilometer van 10.00 tot 12.00 uur.
Meer informatie over de wandeltocht op de website of via tel. 06-28721114 (na 18.00 uur).


www.wsvdosbarchem.nl


Inzameling snoeihout voor paasvuur Ruurlo

RUURLO - Buurtvereniging de Bruil houdt eerste paasdag, zondag 12 april, het jaarlijks paasvuur aan de Houtwal 1 Ruurlo (achter het NS station).

Om een paasvuur te kunnen houden is er natuurlijk hout nodig. Voor particulieren en bedrijven heeft de organiserende vereniging enkele data waarop men snoeihout kan brengen. Tegen een vrijwillige bijdrage kan men snoeihout (geen stronken, stobben of coniferen!) brengen aan de Houtwal 1. Dit kan op de zaterdagen 21 maart en 4 april tussen 10.00 uur en 13.00 uur. Of na telefonische afspraak met Aljoscha Broshuis: tel. 06-34758414 (na 18.00 uur).
De organisatie hoopt er op 12 april weer een geweldige avond van te maken. Rond de schemering (circa 20.15 uur) zal het paasvuur ontstoken worden. De muziek zal verzorgd worden door DJ Alex.
Toegang tot het terrein uitsluitend via de loopbrug over het spoor. Mindervaliden kunnen zich melden bij de verkeersregelaars aan de Houtwal.
Op de agenda staat voor 22, 23 en 24 mei 't Hanenfeest op de Bruil, met onder andere op zaterdagavond de showband De Daltons en op vrijdagavond een uitvoering van Toneelvereniging Steeds Beter.


Volharding in concert

BORCULO - Muziekvereniging Volharding houdt haar jaarlijkse voorjaarsconcert. Dit jaar neemt de vereniging de toehoorders mee langs verschillende muzikale grootheden. Naast de leerlingen en het harmonie-orkest ziet en hoort men ook weer luisteren en/of kijken naar de slagwerkgroep en twirlgroep. Beide groepen hebben dit jaar de mijlpaal bereikt van hun 50-jarig bestaan binnen de vereniging. Tijdens dit concert is er tevens aandacht voor de jubilarissen. De vereniging is er trots op om dit jaar maar liefst zeventien jubilarissen in het zonnetje te mogen zetten. Het voorjaarsconcert vindt plaats op zaterdag 14 maart om 19:30 uur in Muziekcentrum Volharding Borculo. De zaal is open om 19:00 uur en de toegang is gratis. Na afloop van het concert is er gelegenheid om gezellig na te praten.