Gerben Klein Willink. Foto: PR
Gerben Klein Willink. Foto: PR

Jazztrompettist Gerben Klein Willink speelt in Weemhof

BORCULO - Zijn trompet brengt hem terug naar de plek waar hij opgroeide: Gerben Klein Willink geeft op zondagmiddag 22 maart een concert in de Weemhof in Borculo. Hij wordt begeleid door de virtuoze jazzpianist Rein Godefroy. Hij zal er stukken laten horen van zijn nieuwe solo-cd 'Warm Breeze', die deze zomer uitkomt.

Gerben Klein Willink leerde in Borculo bij Geert Sprick de trompet bespelen. Het was het begin van een grote liefde. Dat die liefde diep ging bleek wel, toen hij na zijn studie werktuigbouwkunde alsnog naar het conservatorium ging. Muziek hoorde in zijn leven en daar heeft hij geen dag spijt van gehad. In Rotterdam studeerde hij bij de afdeling Latin Jazz, een combinatie tussen de Amerikaanse jazz en de Latijns-Amerikaanse ritmes uit bijvoorbeeld. Braziliƫ en uit de Afro-Cubaanse scene zoals de samba, de salsa en de chachacha. Inmiddels treed Gerben al meer dan tien jaar op met onder meer Caro Emerald, Chef' Special, Janne Schra en de Young Sinatra's. Hij speelt op festivals als North Sea Jazz en Lowlands en toert deze maand met Claudia de Breij in theaters in Oost-Nederland.
De voorloper van de huidige trompet dateert al uit 2000 jaar v.Chr. en Gerben staat in deze 4000 jaar lange traditie op het punt om zijn eigen geluid vast te leggen op cd. Met een ander geluid dan bij de harmonieorkesten als de Borculose Volharding, waar de trompet vaak stevig en helder klinkt. Gerben zal laten horen dat een trompet kan fluisteren, als een warme zachte stem, als een 'Warm Breeze'. Dat het begeleid door de piano een 'zang'-instrument kan worden.
Het concert tussen de beelden van 'Kunst uit de Kamer' in de Weemhof is een uitgelezen kans om het eigen geluid van Gerben Klein Willink te leren kennen. Het concert begint om 15 uur. Meer informatie is te vinden op onderstaande website. Daar zijn ook kaarten te reserveren.
Op zondagmiddag 1 maart heeft wethouder van Berkelland, mevrouw Marijke van Haaren, het eerste boek van Kunst uit de Kamer in ontvangst genomen. Zij vertelde dat Kunst uit de Kamer een belevenis is, waarbij kunstwerken en de verhalen erachter samenkomen, waardoor het geheel een extra betekenis krijgt. Het is een bijzondere verzameling kunst uit de woonkamers van de deelnemers, die een brede kijk geeft op de werken die in de Borculose huizen staan of hangen. Het zijn stuk voor stuk allemaal werken die door het verhaal een extra betekenislaag krijgen voor de actieve toeschouwer.
Deze belevenis is de hele maand maart op maandagmiddag, vrijdagochtend en zondagmiddag te ervaren in de Weemhof.