Trainer-coach Rober Verbeek geeft aanwijzingen langs de lijn. Foto: PR.
Trainer-coach Rober Verbeek geeft aanwijzingen langs de lijn. Foto: PR.

Nieuwe trainers bij VV Ruurlo

RUURLO - Rober Verbeek wordt in het seizoen 2020 -2021 de nieuwe trainer van VV Ruurlo 2. De 43-jarige trainer-coach uit Zevenaar ziet het als geweldige uitdaging om van Ruurlo 2 een stabiel elftal te maken en de spelers naar een hoger niveau te brengen.

Rober Verbeek neemt het stokje over van Jacob Posthuma, die in het afgelopen seizoen Ruurlo 2 trainde. Posthuma heeft in de winterstop aangegeven een nieuwe uitdaging te hebben gevonden in het trainerschap bij MEC uit Winterswijk waar hij verantwoordelijk wordt voor de eerste selectie.
Half februari voerde de Technische Commissie (TC) van VV Ruurlo een constructief en prettig gesprek met Verbeek. Aansluitend vond een tweede gesprek plaats waarbij ook hoofd jeugdopleiding van VV Ruurlo Theo van Londen en een tweetal teamspelers aanwezig waren. Alle partijen waren enthousiast en zeer positief. "Diezelfde avond zijn we tot overeenstemming met elkaar gekomen."
"Rober
Verbeek heeft van de TC de voorkeur gekregen boven andere geïnteresseerde kandidaten om deze ambitieuze trainersfunctie in te vullen", zegt voorzitter Frank Floris van de Technische Commissie van VV Ruurlo. Verbeek is dit seizoen actief als trainer bij de eerste selectie van Den Dam uit Azewijn, dat uitkomt in de vijfde klasse. Op trainersgebied heeft Verbeek al circa tien jaar ervaring. Hij startte als jeugdtrainer bij SDZZ uit Zevenaar en was de laatste drie seizoenen trainer bij standaard teams in de regio. In 2017/2018 stond Rober Verbeek aan het roer bij Babberich en de laatste twee seizoenen bij Den Dam in Azewijn. Met als motto 'Eén team, één taak' is Rober een echt voetbaldier.

Tevens meldt de TC van VV Ruurlo dat men in februari een nieuwe trainer voor het team JO19-1 heeft gecontracteerd. Jan Ligtenberg gaat Frits van der Worp opvolgen en daarmee de oudste jeugdspelers begeleiden en opleiden voor de seniorenselecties. Van der Worp heeft de afgelopen vier seizoenen veel jeugdspelers laten doorstromen naar zowel de eerste alsook de tweede selectie en heeft daarmee prima werk verricht. Jan Ligtenberg ziet het als uitdaging om de komende seizoen(en) de jeugdspelers (JO19 & JO17) op te leiden voor de verschillende selectieteams Ruurlo 1, 2 en 3. Ligtenberg is op dit moment trainer bij SC Klarenbeek waar hij het eerste vrouwenteam onder zijn hoede heeft.

Rober Verbeek. Foto: PR.