Hans Schouten te midden van 'zijn' zaalvoetballers. Foto: Jan Hendriksen,
Hans Schouten te midden van 'zijn' zaalvoetballers. Foto: Jan Hendriksen,

Hans Schouten geniet van eerbetoon zaalvoetballers VV Ruurlo

RUURLO – Het werd zaterdagavond in sporthal 't Rikkenhage een prachtig en emotioneel weerzien van voetbalmaten uit de o zo succesvolle zaalvoetbalperiode van voetbalvereniging Ruurlo van een jaar of tien geleden. Dit als eerbetoon aan Hans Schouten die altijd steevast als 'kootsie' aanwezig was om 'zijn' jongens te begeleiden tijdens de wedstrijden van het eerste elftal en om een oogje in het zeil te houden. Geen afstand was te ver en geen tijd was onhaalbaar. Hij en zijn vrouw Ida waren altijd aanwezig bij de wedstrijden.

Door Jan Hendriksen

Een actieve spelersgroep had uit de 'gouden periode' (2005-2015) een reüniewedstrijd met de 'futsall' spelers en het publiek uit die periode voor Hans Schouten georganiseerd. Ze wilden Hans daarmee bedanken voor de prachtige jaren zaalvoetbal die ze met hem hadden beleefd en hem een hart onder de riem steken in de moeilijke periode die hij momenteel doormaakt. In de kantine van sporthal 't Rikkenhage was het voor de wedstrijd voor sommige spelers een weerzien na vele jaren. Een aantal jongens had elkaar namelijk lang niet meer gezien en/of gesproken. "Mooi dat iedereen tijd heeft vrijgemaakt voor deze bijzondere avond", zo sprak Leon Hoijtink namens de aanwezige spelersgroep. In een speciaal bedrukt shirt met Hans zijn nummer 6 werd Schouten voorafgaand aan de aftrap van de reüniewedstrijd door de voormalige spelers van het eerste elftal bedankt voor al zijn diensten in al die jaren. Vanuit het tweede team kreeg Hans een mooi beeld aangeboden en Wouter Schouten had speciale shirts laten drukken voor zijn vader en hemzelf. Vervolgens kreeg het talrijke aanwezige publiek een mooie en aantrekkelijk wedstrijd te zien.

Wij zagen

Hans en de

familie

genieten en

daar deden

we het voor."

Onder leiding van Hans Schouten speelde VV Ruurlo in de 'gouden periode' maar liefst vijf seizoenen in de Topklasse van het district Oost van de KNVB. "Toch jammer dat deze tak van voetbal binnen voetbalvereniging Ruurlo is opgeheven. We worden allemaal een dagje ouder, maar de meeste spelers lieten zien dat het zaalvoetbal zeker nog niet verleerd is. Wat voor ons en Hans heel mooi was, was dat er heel veel supporters op deze wedstrijd waren afgekomen", aldus Niek Sprukkelhorst. Leuk detail was dat het voormalige recreanten-zaalvoetbalteam van Ruesink, waarvan Hans Schouten in het verleden deel uitmaakte, in de retro shirts op de tribune plaats hadden genomen. Na afloop van de wedstrijd vond er in de kantine van de sporthal met de spelersgroep en supporters nog een gezellige avond plaats en aansluitend wed er nog nagepraat bij café-restaurant De Tapperij. Niek Sprukkelhorst: "Persoonlijk wil ik iedereen bedanken die op welke manier dan ook een aandeel heeft gehad in deze bijzondere avond. Wij zagen Hans en de familie genieten en daar deden we het voor."