Gezamenlijk klootschieten

RUURLO - Koploper Zwolle heeft in de tiende competitiewedstrijd die gezamenlijk met de teams van de Achterhoekse Klootschieters Federatie (AKF) en de Eerste Needse Klootschieters Federatie (ENKF) werd georganiseerd geen steken laten vallen.

Ondanks de harde wind werden goede resultaten neergezet. In de meeste klassen ontliepen de resultaten van beide federaties elkaar niet zo veel. Voldoende reden om dit initiatief ook in de toekomst weer gezamenlijk op te pakken. De teams waren te gast bij KB Onderlingen in Haarlo in het kader van gezamenlijk sporten met de ENKF. Door het grote aantal teams was gekozen voor twee parkoersen. Voor de eerste tot en met derde klasse werd er op de Needseberg gegooid en voor de overige klassen in Eibergen Respelhoek uit Geesteren was goed bezig maar moest met 54 schoten wel twee schoten toegeven op de koploper. Van de vervolgers kon alleen 't Broek uit Ruurlo de mannen uit Zwolle met 55 schoten nog enigszins volgen. De subtoppers lieten één voor één kostbare schoten liggen. Eibergen de nummer vier in het klassement werd met 59 schoten slechts achtste. Ook Klein Dochteren (Lochem) kreeg een gevoelige tik door met 58 schoten op een vijfde plaats te eindigen. Ze zijn intussen bijgehaald door 't Broek dat op meters nu tweede staat in het tussenklassement. Respelhoek is Zwolle 2 door de goede uitslag van dit weekend gepasseerd en staat nu zesde. Onderlingen deed prima zaken met een score van 56 schoten en de bijbehorende vierde plaats. Ze zijn 't Broek 2 , dat dit weekend met 67 schoten enigszins tegen viel, op drie schoten genaderd. Onderlingen staat negende en 't Broek 2 achtste.
In de tweede klasse was koploper Respelhoek 2 met 61 schoten wederom de sterkste. Heksenkring (Barchem) deed goede zaken door met 64 schoten een schot in te lopen op 't Broek 3 dat 65 schoten nodig had. Dijkhoek (Borculo) hield geen goed gevoel over aan het uitstapje naar de Needseberg aangezien zij met 71 schoten en een achtste plaats geen potten konden breken. In het tussenklassement over tien wedstrijddagen staat Dijkhoek zesde. Heksenkring bezet de derde plaats. Volgend weekeinde zijn de mannen en vrouwen te gast bij de KV De Heksenkring in Barchem voor de elfde en voorlaatste competitieronde in de AKF.