't Broek doet goede zaken in klootschietcompetitie

RUURLO – Het eerste team van klootschietvereniging 't Broek uit Ruurlo wist afgelopen weekeinde met 58 schoten duidelijk afstand te nemen van de directe concurrenten. Achter het ongenaakbare team van Zwolle (Groenlo) dat met 52 schoten momenteel te sterk is voor de overige teams in de eerste klasse van de Achterhoekse klootschietcompetitie. De klootschieters van Onderlingen uit Haarlop werden verrassend derde met 59 schoten. De negende competitieronde werd in het Ruurlose Broek gespeeld.

KV 't Broek maakte goed gebruik van het thuisvoordeel. Hoewel de mannen uit 't Broek niet geheel tevreden waren over het vertoonde spel zijn ze Klein Dochteren (Lochem) dat tweede staat op drie schoten genaderd in het tussenklassement. Onderlingen liep wel iets in op 't Broek 2 maar staat nog steeds negende in het tussenklassement. Eibergen kwam binnen met 62 schoten en moest afgelopen weekend genoegen nemen met een zevende plaats. Ook zagen zij het verschil met 't Broek oplopen naar tien schoten. Respelhoek uit Geesteren deed het netjes en met 61 eindigden zij op een vierde plaats. In het tussenklassement waar zij zevende staan zijn ze Zwolle 2 op drie schoten genaderd.
Koploper Respelhoek 2 maakte dit weekend geen fouten en werd met 62 schoten winnaar in de tweede klasse. Ze staan nu vier schoten voor op Onderlingen 2 dat met 66 schoten en een derde plaats eindigden. Met nog drie competitie rondes te gaan zijn de prijswinnaars zeker nog niet allemaal bekend. De volgende competitie is 15 en 16 maart bij Onderlingen in Haarlo. Deze wedstrijd is weer samen met de verenigingen van de ENKF uit Neede.