Pop-up tentoonstelling modelschepen Marine

RUURLO – Op zaterdagochtend 18 januari van 10 tot 12 uur staan negen modelschepen in de theaterzaal van het Kulturhus in een ultrakorte tentoonstelling opgesteld. De modelschepen variëren in lengte van 0,60 tot 2.80 m, De tentoonstelling wordt georganiseerd door KunstKring Ruurlo in de Theaterzaal van het Kulturhus, Nieuwe Weg 5.

De Nederlandse marineschepen de Hm Ms Jacob van Heemskerck (schaal 1: 75), Hm Ms Jan van Brakel. De HMS Ariadne en HMS Amethyst uit Engeland en de USS Missouri, USS Ralph Barnes, USS Amsterdam, CSS Hunley en USS Hoga uit de USA zijn te bewonderen. Een model van één van de oudste onderzeeboten, de CSS Hunley, gebouwd in 1864, is ook te bezichtigen.
Eigenaar en modelbouwer Hans Vollebregt is persoonlijk aanwezig om uitleg te geven. Hij maakt deel uit van de groep modelbouwers: www.vriendenkring-mmi.nl.
Entree: vrije gift.
Op vrijdagavond 17 januari is deze tentoonstelling te bezichtigen voorafgaande aan de lezing van Donald Weekenstroo, oud-onderzeebootcommandant van de Koninklijke Marine. Zijn presentatie begint om 20 uur en duurt tot ongeveer 22 uur. De zaal is vanaf 19 uur geopend. Kaarten voor de lezing zijn verkrijgbaar via kunstkringruurlo.nl en bij de kassa verkrijgbaar. Kosten: 10,00 euro inclusief koffie/thee. Kinderen gratis; jeugd 13 tot en met 18 jaar 7,50 euro.