De beruchte 'Beltrumse Bok'over de Slinge. Foto: Truus Stoteler
De beruchte 'Beltrumse Bok'over de Slinge. Foto: Truus Stoteler Foto:

Beltrum klaar voor survivalrun

De strijd tegen de elementen barst weer los

BELTRUM - De Beltrumse survivalrun komt er weer aan. Op zondag 5 januari komen survivalatleten uit het hele land, en zelfs uit het buitenland, naar het kerkdorp om de strijd met de elementen aan te gaan. Ook dit jaar liepen de inschrijvingen als een trein, binnen enkele uren waren de verschillende klassementen vol tot bijna vol.

Trots dat
de sport in
zo veel
harten leeft

Achter de schermen is veel gebeurd. De laatste weken zijn tientallen vrijwilligers namens Stichting Survivalrun Beltrum druk geweest met het opbouwen van het parcours met ruim zestig hindernissen. Maar eigenlijk zijn de vrijwilligers al bijna een jaar bezig met de voorbereiding van deze 31ste editie. Zonder hen zou het niet mogelijk zijn om deze grootste survivalrunwedstrijd van het land te organiseren. Het bestuur van SSB is er dan ook trots op dat deze tak van sport in zoveel verschillende harten leeft.

Onder de survivalrunatleten blijft de wedstrijd van Beltrum de grote favoriet. Het duurde niet lang voordat de groepsrun en middellange survivalrun vol zaten. Daarnaast groeit de populariteit van de lange-afstandsrun. Wedstrijdlopers en recreanten willen maar al te graag de strijd aangaan op de afstand van 24 kilometer. Alle deelnemers die deze lange afstand weten uit te lopen, inclusief de hindernissen, krijgen bij de finish de felbegeerde prijs: het originele roodgekleurde Beltrumse polsbandje.

Jeugd
Voor de 2020-editie verschijnt de Beltrumse survivaljeugd weer aan de start op het Mariaplein. Onder leiding van doorgewinterde surivalatleten oefenen de survivaltoppertjes daar elke zondag voor in het trainingsbosje De Heikneuter. En zeer binnenkort op de nieuwe trainingslocatie op het terrein van VIOS Beltrum.

Op en rondom het Mariaplein wordt weer voor een gezellige sfeer gezorgd, waar toeschouwers en supporters van kunnen genieten.
Meer informatie over de survivalwedstrijd op Facebook en op onderstaande website.


survivalbeltrum.nl