Volop volleybal in Borculo

BORCULO - Twaalf basisscholen uit Borculo, Haarlo, Neede, Rietmolen en Ruurlo brengen op vrijdag 3 januari maar liefst 26 teams op de vloer van sporthal 't Timpke in Borculo. Zij spelen daar het jaarlijkse Berkelland Schoolvolleybaltoernooi.

De organisatie is in handen van Tornax uit Ruurlo en het Borculose Kerkemeijer Gemini. Zij laten de kinderen spelen volgens de regels van het minivolleybal. Vanaf 09.00 uur worden op zes velden de poulewedstrijden gespeeld door elf teams uit groep 7 en vijftien teams uit groep 8. Daarna volgt een herindeling van de teams en een nieuw programma waarbij de verwachting is dat om 15.00 uur de kampioenen bekend zullen zijn. Daarna volgt meteen de prijsuitreiking.
Een dag later wordt in 't Timpke weer gevolleybald. Op zaterdag is er de 32ste editie van het recreatieve Kerkemeijer Nieuwjaarsvolleybaltoernooi. Achttien mixed-teams spelen vanaf 10.00 uur op vier velden, met aangepaste spelregels. Na 63 wedstrijden is om 15.45 uur de winnaar bekend. Het toernooi is zo gepland, dat er voldoende tijd is om in de kantine nog gezellig na te kunnen praten over dit altijd sportieve en gezellige toernooi.
Op diezelfde zaterdag is ook een team Meisjes A-jeugd van Kerkemeijer Gemini aan het volleyballen. Op die dag vinden in een groot aantal sporthallen in Nederland de voorrondes van de Nederlandse Open Jeugd Kampioenschappen plaats voor meisjes en jongens in de verschillende leeftijdscategorie├źn. De meisjes van Kerkemeijer Gemini gaan naar de Pathmoshal te Enschede en ontmoeten daar als tegenstanders in hun poule Longa '59 uit Lichtenvoorde, VCV uit Varsseveld en Webton Hengelo. Met nog zeven andere teams wordt er gespeeld om drie plaatsen in de halve finales.