Blokfluitkwartet Brisk. Foto: Foppe Schut
Blokfluitkwartet Brisk. Foto: Foppe Schut Foto: FOPPE SCHUT

Sint Jorisconcert in Bredevoort
met blokfluitkwartet Brisk

BREDEVOORT - Op zondag 12 januari verzorgt het Amsterdamse blokfluitkwartet Brisk het eerste Sint Jorisconcert van het jaar 2020. Alide Verheij, Marjan Banis, Susanna Borsch en Bert Honig zullen op die dag een enorme verzameling blokfluiten bespelen. Van klein tot groot, van laag tot hoog. In de prachtige en sfeervolle omgeving van de Sint Joriskerk. Zij brengen het programma Canção, met muziek van het Iberisch schiereiland.

Brisk betekent levendig en wakker. "De genadeklap voor het imago van braafheid van de blokfluit", schreef een recensent ooit over Brisk. Variatie in stijl en sfeer, virtuositeit en luchtigheid, zijn de ingrediënten voor een concert van Brisk. Het kwartet omringt zich altijd met een enorme verzameling blokfluiten.
Met een gedurfde programmering van oude en hedendaagse muziek verkent het ensemble de grenzen van het repertoire. Brisk werkt vaak samen met collega-musici, en met kunstenaars uit andere disciplines zoals acteurs, regisseurs, tekstschrijvers en filmers.

Het concert vindt plaats op zondag 12 januari in de Sint Joriskerk, Markt 3, Bredevoort. Het begint om 15.00 uur en de kerk is open vanaf 14:30 uur. De duur van het concert is een uur. Na afloop van het concert is er gelegenheid om na te praten met de musici en een glas wijn of jus te drinken. Bij de uitgang zal een vrije bijdrage met een richtbedrag van twaalf euro worden gevraagd om het mogelijk te maken deze concerten te blijven organiseren.


sintjorisconcerten.nl