De verklede kinderen speelden elk een rol van het kerst verhaal. Foto: PR.
De verklede kinderen speelden elk een rol van het kerst verhaal. Foto: PR. Foto:

Kinderen aandachtig bij 'Kindje wiegen'

RUURLO - Amper drie maanden oud is Coen Bernauer, maar hij heeft zijn eerste rol al te pakken. Hij mag op eerste kerstdag het kindje Jezus spelen bij het 'Kindje wiegen' in de Ruurlose Sint Willibrorduskerk. Dit wordt speciaal georganiseerd voor de allerkleinsten om samen naar het kerstverhaal te luisteren en liedjes te zingen.

Om kwart voor drie 's middags' komen de eerste mensen al binnen. Verteller Grietje Weenk, hoofd van de catechesegroep van de Ruurlose Geloofsgemeenschap Willibrord, leest het kerstverhaal voor uit het boek 'Kerstmis' geschreven door Dick Bruna. De plaatjes uit het boek worden geprojecteerd op de muur. En daarbij spelen de kinderen verkleed en al elk een rol van het verhaal. De andere kinderen zitten op lekker zachte kussens vooraan in de kerk in plaats van in de kerkbanken. Daar zitten de vaders, moeders, opa's en oma's en verder iedereen die gekomen is om samen het 'Kindje wiegen' te vieren. Onder muzikale begeleiding van Fleur Taken worden diverse kerstliedjes gezongen waarbij de kinderen enthousiast meedoen. Na afloop is er voor hen allemaal een beker limonade, een kerstkransje en een kleurplaat voor thuis.
Het is inmiddels een traditie geworden om ook op eerste kerstdag bij een activiteit als 'Kindje wiegen' even stil te staan bij diegenen die het minder hebben. De opbrengst van de collecte gaat dit jaar naar 'Stichting Het Vergeten Kind' en de catechesegroep kan het mooie bedrag van 53,85 euro overmaken. Deze stichting zet zich in voor kwetsbare kinderen en laat hen weer kind zijn zodat zij zich kunnen ontwikkelen tot gelukkige mensen die volwaardig meedoen in de maatschappij. Daarnaast vraagt 'Het Vergeten Kind' aandacht voor deze problematiek bij het brede publiek en de politiek om de situatie te verbeteren en probeert zij te voorkomen dat kinderen in deze situatie terecht komen. Met ruim negentig bezoekers kijkt de werkgroep 'Kindje wiegen' terug op een zeer geslaagde middag.

Met ruim negentig bezoekers kijkt de werkgroep 'Kindje wiegen' terug op een zeer geslaagde middag. Foto: PR.