Zwolse klootschieters lopen verder uit

RUURLO - De klootschieters van Zwolle (Groenlo) zijn in de Achterhoekse klootschietcompetitie verder uitgelopen op naaste concurrent Klein Dochteren (Lochem) en de overige teams tijdens de zevende klootschietwedstrijd van het seizoen 2019-2020. Eibergen deed eveneens goede zaken in Winterswijk door tweede te worden. De achterstand op Klein Dochteren en 't Broek werd iets verkleind.

De laatste competitie van dit kalenderjaar startte een half uur vroeger. Dit was maar goed ook want nu was iedereen net voordat het donker werd weer terug in het verenigingsgebouw in de Winterswijkse buurtschap Woold. Eibergen werd met 58 schoten tweede achter koploper Zwolle dat met 54 schoten duidelijk de beste was. Eibergen bleef nipt voor op Klein Dochteren en van 't Broek (Ruurlo) die beiden met 59 schoten binnenkwamen. Deze achtervolgers zien de achterstand op Zwolle tot meer dan twintig schoten oplopen.
Respelhoek (Geesteren) lijkt de aansluiting met de subtop definitief te verliezen. Dit team kwam met een score van 65 schoten en de zesde plaats over de finish. Een plaatje hoger dan in het tussenklassement. 't Broek 2 dat ook 65 schoten had bezette de achtste plaats. Eenzelfde plaats als in het tussenklassement. Onderlingen (Haarlo) werd met 67 schoten negende ruim voor Klein Dochteren 2 dat met 73 schoten de ranglijst sloot in de eerste klasse. In het tussenklassement bezetten deze teams de negende en tiende plaats.

Verschillen
In de tweede klasse waren de verschillen aanzienlijk. Heksenkring (Barchem) maakte geen fouten en kwam in het spoor van de naaste concurrenten met 67 schoten binnen. Dat was voldoende voor een tweede plaats. Dijkhoek (Borculo) noteerde 68 schoten en eindigde als derde. Onderlingen 2 was wederom verrassend sterk in deze klasse. Met een prima score van 65 schoten wist men de dagwinst te behalen.
In het tussenklassement over zeven wedstrijddagen heeft dit team de koppositie op meters overgenomen van Respelhoek 2 dat deze spelronde teleurstelde met 72 schoten en een zesde plaats. Komende weken ligt de competitie even stil, mede vanwege het Kersttoernooi (Respelhoek) en het Nieuwjaarstoernooi (Exel). De volgende competitiewedstrijd staat gepland op 18 en 19 januari bij KV Respelhoek in Geesteren.