Offroad rit Motorclub Ruurlo naar eind oktober 2020 verplaatst

RUURLO – Motorclub Ruurlo heeft besloten om in het voorjaar van 2020 geen Offroadrit te organiseren nadat MC Ruurlo in oktober besloot de jaarlijkse Offroadrit van eind oktober naar zondag 1 maart te verplaatsen. Het draagvlak voor het beschikbaar stellen van het land in deze periode is te klein en het risico bij natte periode is groot, waardoor mogelijk problemen ontstaan bij het herstel van het land.

Door Jan Hendriksen

De focus is nu om de Offroadrit op zondag 25 oktober 2020 te organiseren, gelet op de problematiek van het vanggewas zal dit een uitdaging worden. De Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) heeft vanuit Den Haag geen groen licht gekregen voor een gedoogsituatie om maisland te gebruiken voor de enduro en offroad. Nu gaat de KNMV vanuit de sport het nogmaals proberen in Den Haag. Met het argument dat de sport ten dode is opgeschreven zonder het gebruik van de maislanden. En daarnaast ongecontroleerd ontstaan van wildcrossen vanwege het niet kunnen gebruik van maislanden. Dit zal weer veel tijd kosten voordat de club hier een antwoord op heeft.

"Voor onze Offroadrit houdt dat in dat er geen maislanden met vanggewasregeling in de route zullen worden opgenomen tenzij er in het loop van 2020 toch positieve ontwikkelingen komen vanuit Den Haag. We moeten op zoek naar andere percelen, zodat we toch nog een mooie Offroad kunnen aanbieden", zo laat MC Ruurlo op haar website weten.