Ook in 2014 werd de Passo di Gavia beklommen. Foto: PR
Ook in 2014 werd de Passo di Gavia beklommen. Foto: PR Foto:

Kanjer Mountain Challenge:
klimmen voor Kanjers voor Kanjers

Nieuwe naam voor Tristan Hoffman Challenge

ACHTERHOEK – Een nieuwe naam, dezelfde uitdaging, hetzelfde goede doel. Sportievelingen gaan ook in 2020 de uitdaging aan om een berg te beklimmen. De Italiaanse col Passo di Gavia in gebied Lombardije, bekend van de Giro 'd Italia, staat op vrijdag 26 juni 2020 in het teken van de Kanjer Mountain Challenge. Het is de elfde keer dat dit sportieve evenement wordt gehouden. Het goede doel is ook dit keer de stichting Kanjers voor Kanjers.

Passo di

Gavia per fiets,

hardlopend

of wandelend

bedwingen


Deelnemers kunnen de Passo di Gavia per fiets, hardlopend of wandelend bedwingen. De klim is 25,7 kilometer lang, wandelaars en hardlopers starten iets hoger op de berg, zij leggen de halve marathon af. John Theissen, woordvoerder van Kanjers voor Kanjers glimlacht: "Het stijgingspercentage is pittig, gemiddeld 7,9 %, het maximum ligt op 16 %. Dat is een mooie uitdaging voor de deelnemers!" Voor de Kanjer Mountain Challenge zijn twee arrangementen te boeken, vanaf januari is alle informatie hierover op de nieuwe website te vinden. Theissen: "De Challenge is een bijzondere happening, het groepsgevoel, de saamhorigheid en samen een prestatie leveren voor het goede doel zorgt voor een bijzondere sfeer!"

Mensen kunnen zich nu al aanmelden voor de Kanjer Mountain Challenge. John Theissen: "De eerste 35 sportievelingen hebben zich al opgegeven, liefhebbers kunnen zich inschrijven via de website van Kanjers voor Kanjers. We vragen een bedrag van minimaal 500,- euro inleggeld per deelnemer, men kan zelf sponsoren zoeken om het geld bijeen te krijgen. Deze keer is het ook mogelijk om je als team in te schrijven. Ga je met een groepje van vijf mensen meedoen dan leg je een gezamenlijk bedrag van minimaal 2500,- euro in. Wie het grootste bedrag levert is niet van belang, als de totale inleg maar klopt. De hele opbrengst gaat naar Kanjers voor Kanjers, sponsoren financieren de kosten van het evenement."

John Theissen legt uit waarom de naam verandert per januari: "De naamswijziging, van Tristan Hoffman Challenge naar Kanjer Mountain Challenge, heeft te maken met het feit dat Tristan Hoffman, die hartstikke druk is als ploegleider, heeft aangegeven dat hij zijn naam niet langer wil verbinden aan het evenement. Er zitten veel verplichtingen aan vast. Hij blijft wel ambassadeur. Wij hebben besloten om elk jaar bij de Challenge één van de ambassadeurs uit te nodigen. Aankomend jaar is dat Thijs van Amerongen, voormalig prof-veldrijder en commentator van Eurosport."

Voor het eerst

is inschrijven

als team ook

mogelijk


Theissen verklapt: "Op de slotavond van de Challenge zal DJ Wimpie uit Aalten, die zijn vijfjarig jubileum viert, voor de muzikale omlijsting zorgen. Dat belooft een mooi feest te worden!"

In januari wordt de website van Kanjers voor Kanjers vernieuwd, de nieuwe naam Kanjer Mountain Challenge en het Kanjer G toernooi worden dan toegevoegd. Alle evenementen zijn met één klik te openen. "Naast de Kanjer Mountain Challenge organiseren we ook elk jaar de Kanjer Dirt Challenge, het Kanjers Sport Event en op een nieuw jaarlijks terugkerende happening: Het Kanjer G-Toernooi, op zaterdag 13 juni op het nieuwe Sportpark Zuid, in samenwerking met voetbalclub De Graafschap. "We zijn er heel trots op dat De Graafschap onze organisatie als maatschappelijk partner heeft benoemd voor minimaal drie jaar", aldus John Theissen.

Kanjers voor Kanjers is een puur Achterhoekse organisatie. Onder het motto 'elk kind heeft recht op sport en spel' helpt de stichting met projecten op gebied van sport en spel voor kinderen die langdurig ziek zijn, die een beperking hebben of voor wie sporten en spelen om financiële redenen niet haalbaar is. De stichting heeft in tien jaar tijd ruim 900 000 euro uitgegeven aan projecten voor de doelgroep.


stichtingkanjersvoorkanjers.nl