Jazztalent Anna Serierse in Eibergen

EIBERGEN - Het jonge jazztalent Anna Serierse (26) komt dinsdag 15 oktober naar Irish Pub Home in Eibergen. Deze zangeres is al van jongs af aan met jazz bezig. Ze groeide op in een jazzgezin, met een drummende vader en bas-spelende opa. Toen ze 9 jaar was begon ze met zangles en een jaar later stond ze te zingen met het Metropole Orkest.

Dit jaar studeerde Serierse af aan conservatorium van Amsterdam, waar zij het Junior Jazz College volgde, een opleiding voor jong talent. Ze behaalde hier zowel haar bachelor als haar master.
Inmiddels zingt ze in verschillende bands met verschillende bezettingen, zoals haar eigen kwartet, een duo met Gijs Idema en een Deens/Zweedse vocal bigband. Ook was ze twee jaar lid van het Nationaal Jeugd Jazz Orkest. Ze stond op het podium van het North Sea Jazz Festival en was te gast bij De Wereld Draait Door en Podium Witteman. Serierse heeft een grote voorliefde voor traditionele jazzmuziek, met Ella Fitzgerald als haar grootste inspiratiebron. Voor haar optreden in Eibergen brengt ze haar vader, drummer Marcel Serierse, mee en natuurlijk is ook pianist Peter Beets weer van de partij. Het optreden begint om 20.00 uur en de entree bedraagt 10 euro.
Irish Pub Home bevindt zich op Kerkstraat 2 in Eibergen. Meer info op de Facebookpagina van Jazz at Home.